Compromís aposta per unificar una sèrie de serveis de la Cala entre les tres poblacions que ocupen este espai, com són Finestrat, la Vila Joiosa i Benidorm. Els tres caps de llista d’estos municipis, Pere Saragossa, Kika Marchán i Josep Bigorra respectivament, han consensuat dur endavant en el seu programa la comarcalització d’esta zona per estalviar duplicitats i costos, tot considerant els beneficis que comportaria a la població establerta. Estes i d’altres propostes s’explicaran hui divendres a partir de les 19.30 hores en una acte de cloenda de campanya a la Cala.

Els tres caps de llista de Compromís entenen la Cala com una única zona que pertany a tres municipis diferents i, per tant, cal una coordinació a tres bandes perquè els ciutadans i turistes de la zona puguen tindre millor servicis. “Hem considerat l’eliminació dels consultoris auxiliars de Finestrat i de la Vila per unificar l’atenció sanitària al centre de salut de Benidorm, ja que té majors dotacions, però sempre ampliant els especialistes i sumant-hi un servei d’urgències adequat”, va assenyalar Pere Saragossa, cap de llista de Finestrat, com a primera mesura consensuada.

Per la seua banda, Kika Marchán, la jove número u de la Vila, va subratllar la necessitat de planificar qualsevol canvi en els plans urbanístics de les tres ciutats que afecten a la Cala, tenint en compte l’opinió de les altres ciutats. “D’esta manera, s’evitarien futurs Atriums, que tant de mal han fet tant a la fesomia urbana de la Cala, com a les butxaques dels ciutadans de la Vila”, va afirmar.

Josep Bigorra, alcaldable per Benidorm, també va apuntar que s’havia acordat la creació d’un futur espai polivalent cultural-esportiu, ja que manca actualment a la Cala. “L’objectiu és que tant este espai, com qualsevol altra zona d’esbarjo puga ser compartida pels habitants de les poblacions que conformen una zona tan emblemàtica com la Cala”, va comentar.

Per altra part, tots tres van coincidir en criticar la retirada de la bandera blava de la Cala, la desatenció lúdico-cultural de la zona per l’eliminació de diferents actes que abans s’hi feien, com carnestoltes, o la falta de neteja dels carrers dels tres municipis que comparteixen este espai emblemàtic.

Finalment, els tres representants de Compromís de la Vila, Finestrat i Benidorm també van indicar que, d’ara endavant, qualsevol actuació o iniciativa que afecte a la Cala, serà consultada i acordada a tres bandes, per millorar la cooperació entre pobles i conformar un espai confortable per a la ciutadania. Així mateix, han convidat a assistir a l’acte de cloenda comarcal que tindrà lloc hui divendres a partir de les 19.30 a la Cala (esdeveniment de Facebook: https://www.facebook.com/events/910316659033326/)