El grup municipal Compromís Los Verdes ha presentat una proposta per al ple de juliol consistent en la creació d’un registre d’artistes empadronats a Benidorm. Segons el portaveu, Josep Bigorra, “afavoriria el turisme cultural i local i permetria als ciutadans i ciutadanes que es dediquen al món de les arts de tindre un espai a la seua ciutat on promoure les seues obres”.

La proposta presentada recull una de les idees establertes al programa de la coalició de les passades eleccions, en vista que no existeix cap registre d’artistes per part del consistori municipal. La iniciativa considera la cessió d’espais públics per als artistes de la ciutat i la creació d’un calendari, programa o circuït d’actuacions mitjançant el departament de cultura. Bigorra considera que a partir de la creació del registre “es revitalitzarien diferents llocs públics de Benidorm, a més d’aconseguir una marca diferenciadora única per a la ciutat, basada en la cultura local, com ja ocorre en altres llocs tant de l’Estat com de la Unió Europea”.

A més, la coalició local subratlla que suposaria un benefici, no només per als artistes locals, que tindrien un espai on poder significar la seua obra, sinó que també l’Ajuntament obtindria un llistat del que tirar mà a l’hora de planificar exposicions o actuacions en els diferents espais urbans públics i també oferir-los a entitats privades dedicades a l’àmbit cultural.

En eixe sentit, Juan García, portaveu adjunt de la Compromís Los Verdes ha incidit que fins ara “molts i moltes artistes de Benidorm han de desplaçar-se fora de la ciutat per poder exposar o interpretar les seues actuacions i que amb este registre, el patrimoni cultural de la ciutat, restaria a la pròpia ciutat”.