Aquesta proposta conjunta inclou a més l’elaboració, abans de l’1 de gener de 2016, d’un Pla de Necessitats de la Policia Local per a establir les prioritats del cos a mig-llarg termini 

El Grup Municipal Socialista juntament amb el Grup Municipal Compromís-Els Verds han anunciat hui que van a elevar al proper ple de la Corporació una moció conjunta perquè, d’una banda, l’Ajuntament puga proveir, a càrrec del Pressupost de 2016, la cobertura de places fixes de 33 agents per a la Policia Local i, al mateix temps, elaborar un Pla de Necessitats de la Policia Local, abans de l’1 de gener de 2016, per establir les prioritats del cos a mig-llarg termini.

El portaveu socialista, Rubén Martínez, ha manifestat la seva “satisfacció” per presentar aquesta moció conjunta que uneix “compromisos recollits en els programes electorals de les dues formacions”. “Per operativitat i per coherència, havíem de presentar conjuntament aquestes propostes, que són totalment complementàries”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís Els Verds, Josep Bigorra, ha expressat que les dues formacions coincidien en la necessitat de realitzar un Pla d’Estudi de les Necessitats de la Policia Local de Benidorm “per optimitzar els recursos del cos de seguretat de Benidorm” . Ha alertat de l’envelliment de la plantilla actual, la mitjana d’edat de la qual està en els 48 anys, i del previsible canvi en la llei per part del govern de Rajoy, descendint l’edat de jubilació dels 65 als 20 anys. “Pel bé dels ciutadans de Benidorm, i per avançar en la futura renovació de la plantilla, hem plantejat aquesta proposta”, ha indicat.

Martínez ha indicat que amb aquestes 33 places d’agent de Policia Local s’eliminaran els “pegats” al servei d’aquest cos que en els últims anys ha hagut d’incorporar agents en interinitat o, com l’últim cas, en comissió de servei.

El portaveu socialista ha explicat que el Pla d’Ajust contempla la possibilitat de repondre efectius en 2016, i ha detallat que de les 33 possibles places es poden fer fixes 17 vacants per jubilació i 16 vacants cobertes per interins de llarga durada. “2016 és el moment perquè així ho permet el Pla d’Ajust, i a més tot apunta que en els pressupostos generals de l’Estat la taxa de reposició d’efectius si situï en el 100%. Per tant, l’any que ve es presenta amb el marc legal per poder proveir 33 places fixes, cosa que coincideix amb els estudis realitzats pels sindicats d’aquesta casa i amb els informes de la tècnic de Recursos Humans i del cap de la Policia Local “, ha afirmat Martínez. El portaveu de Compromís Els Verds, Josep Bigorra, ha afegit que mitjançant aquesta moció també es preveu la provisió de places a llarg termini en futures ocasions, a través del Pla d’Estudis de les Necessitats de la Policia Local.

Per finalitzar, Martínez ha incidit que aquestes 33 places no solucionaran “totalment” els problemes de la Policia, ja que cal fer l’estudi de les necessitats del cos, però aportarà més “comoditat” en un tema de molta “sensibilitat social “. “Dotar dels efectius necessaris a la Policia Local és important tant per a la seguretat dels que vivim aquí i les nostres famílies, com per a la seguretat dels nostres turistes”, ha tancat.