Ruta mediambiental de denúncia al voltant de Serra Gelada

Després de realitzar ahir diumenge una caminata de reconeixement pels camins d’accés a Serra Gelada, el terreny que no pertany al Parc natural, sinó que és de competència local, els membres de Compromís Los Verdes hem comprovat que en diferents camins, indrets, barrancs i paratges hi ha deixalles que, a més de crear un impacte paisatgístic als caminants i visitants de la zona, també pot existir un impacte mediambiental i ecològic, ja que en alguns casos hi ha l’existència de residus que haurien de ser tractats de forma controlada, com neveres i televisors, i en altres casos, existeix la possibilitat de ser residus contaminants, com en el cas de fangs provinent del món de la construcció (imatges més avall).

A més, també hem detectat l’existència d’una única placa de prohibició de tirar brossa i residus, d’acord amb l’ordenança municipal, que està amagada darrere de la vegetació que ha crescut sense cap control.

“Per tot açò, sol·licitem, per una part, que en compliment a l’Ordenança Municipal de Medi Ambient, l’Ajuntament procedisca a retirar estos residus danyosos, en cas que es troben en via o terreny públic; que identifique i inste als propietaris a eliminar-los, en cas que es troben en parcel·la privada, o que procedisca a la seua retirada i que després passe les despeses d’eliminació als citats propietaris; que òbriga expedient de sanció i emeta sanció en els casos que considere segons la normativa vigent, i que es realitzen les mesures oportunes respecte a la policia rural per augmentar la seua vigilància en esta zona”, ha assenyalat el portaveu del grup municipal Josep Bigorra

Per altra banda, el portaveu adjunt, Juan García, ha demanat que les plaques de prohibició d’abocament de residus siguen totalment visibles; que s’incrementen els senyals informatius a la zona; que s’estudie la realització de campanyes de conscienciació mediambiental a Benidorm i d’informació sobre el correcte ús del servei de recollida i de depòsit de residus a l’Ecoparc.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *