Compromís presentarà una esmena perquè s’incloga la comissaria de Benidorm als Pressupostos Generals de 2016

Els pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve no contemplen cap partida per a la construcció de al Comissaria de Benidorm, tot i la més que previsible cessió al Ministeri de l’Interior de la parcel·la on ha de ser edificada en el ple municipal d’agost. El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha anunciat que Compromís presentarà una esmena al Congrés dels Diputats perquè s’incloga esta obra “que durant tants anys ha estat paralitzada per la desídia dels nostres governants”.

En 2003 l’Ajuntament de Benidorm va cedir al Ministeri de l’Interior una parcel·la de 3.711 metres quadrats a la partida Salt de l’Aigua perquè es construïra una nova comissaria. El passat mes de juny de 2014, el diputat al Congrés de Compromís, Joan Baldoví, va preguntar per l’estat d’este acord i el Ministeri d’Interior li va contestar que no tenia constància de cap indicació per part del consistori de Benidorm al respecte. Potser per això, en març d’enguany es va acordar de nou la cessió de la parcel·la, ara de 4.971 metres quadrats, cosa que es tornarà a ratificar previsiblement en el ple d’agost.

“Mentre, el temps passa i les instal·lacions de la comissaria actual, creades en 1974 per a 125 agents, s’han quedat xicotetes i obsoletes per als 375 que són a l’actualitat; cal una solució ja”, ha subratllat el regidor Josep Bigorra. Ha recordat també que hi ha dependències aïllades, com l’oficina d’expedició dels DNIs, per la qual es paga un lloguer municipal, la centralització del qual en una nova comissaria permetria un estalvi a mitjà-llarg termini.

Cal considerar també que la població de Benidorm, al llarg d’estes dècades ha anat creixent fins als vora 70.000 habitants, que arriba a uns 400.000 en determinades èpoques de l’any, pel seu condicionant turístic. “Per tot açò, sol·licitem mitjançant esta esmena que es contemple en els pressupostos una partida per a començar com abans millor la nova comissaria a Benidorm, tan prompte estiga el projecte”, ha puntualitzat Bigorra.

Per últim, ha convidat a les altres forces polítiques municipals a estudiar el futur de la que serà antiga comissaria, perquè continue dinamitzant el barri amb altres funcions de caràcter social.

Arxivat en: Hisenda, Programa Electoral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *