El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha constatat que existeixen 25 persones amb contracte laboral que no apareixen a la Relació de Llocs de Treball (RPT, amb sigles en castellà) de l’Ajuntament de Benidorm. I a més, que d’eixe nombre de contractats, n’hi ha nou que figuren en nòmina. “Sol·licitem un aclariment immediat sobre totes estes dades que testimonien com a mínim errades administratives entre el departament de Personal i la RPT”, ha explicat.

A finals del mes de juliol, Bigorra va demanar al departament de Personal els contractes laborals realitzats a l’Ajuntament en els últims cinc anys, així com les nòmines de tot el personal de l’últim mes. Les dades van ser facilitades a principis del mes de setembre i aleshores es van comparar amb la RPT obtinguda, amb data de 29 de juny d’enguany.

Segons el document facilitat es van observar 54 persones amb contracte laboral vigent, és a dir, sense data de finalització. D’estes persones, 29 sí que apareixen a la RPT, com a personal laboral o funcionari, però 25 no hi consten. “O bé hi ha una errada a l’informe sobre contractes laborals o bé l’errada està a la RPT”, ha assenyalat Bigorra.

A més, s’han comparat estes 25 persones que no apareixen a la Relació de Llocs de Treball amb les nòmines del mes de juliol i resulta que n’hi ha 9 que estan cobrant nòmina actualment. “Com és possible tal desconnexió entre la RPT i les nòmines cobrades si ambdós estan gestionades pel departament de Personal?”, qüestiona el portaveu del grup municipal.

Per totes estes causes, el grup municipal sol·licitarà un aclariment de totes estes dades inconnexes per saber si es tracta d’errors administratius o d’altre tipus d’errades. “Esperem que el nou cap de Personal, quan siga escollit, pose control a estes situacions inexplicables”, ha finalitzat.

Àudios de la roda de premsa: