Diumenge passat, unes gravacions del mes de juliol publicades per El País apunten a un possible ús de Leopoldo Bernabeu de la seua posició de regidor per aprofitar-se del càrrec i fer negocis privats vinculats a la televisió local per a la qual treballava. En els àudios publicats per aquest diari es pot escoltar com Bernabeu, en una reunió que va mantenir amb diverses persones el 20 de juliol exposa de manera explícita que pensava utilitzar la informació que poguera aconseguir a l’Ajuntament per facilitar-als empresaris afectats. Amb això pretenia que aquestes persones invertiren en contractar amb el seu mitjà de comunicació, una contrapartida que aconseguiria reunió després reunió, segons desenvolupa en les mateixes enregistraments.

A la vista d’aquests fets, el portaveu de Compromís Els Verds, Josep Bigorra, al costat d’altres forces de l’oposició (PSOE, Liberals, Ciutadans) han oferit una roda de premsa en la qual han informat que posaran aquests assumptes en coneixement de la Fiscalia perquè investigue si s’ha comés qualsevol delicte.

Bigorra ha incidit que “el mínim que podem fer és posar davant de Fiscalia tota la informació necessària per si existira qualsevol delicte d’extorsió o d’utilització d’informació a la que nosaltres com a regidors tenim accés”. Així mateix, ha apel·lat a la responsabilitat de la corporació municipal i la dels seus regidors per respectar la consideracions del seu càrrec i no danyar la imatge de Benidorm, “siga quin siga el signe polític al que representen, ja que no és una acció contra cap partit, sinó per fer valer la legalitat vigent i per evitar perjudicar més a la ciutat “.

D’altra banda, ha explicat que l’oposició ha procedit d’aquesta manera, després de reclamar una acció conjunta al govern local en les comissions informatives i limitar-se únicament a sol·licitar informes jurídics sobre les accions a emprendre, malgrat que les gravacions són prou clares per dur- a coneixement d’institucions judicials.