Algunes demandes ciutadanes han posat en relleu en les últimes setmanes que diversos fanals de l’enllumenat públic de Benidorm tenen una falta de conservació i manteniment evident, que afecta en primer lloc a la il·luminació dels carrers i en segon lloc a la seguretat dels vianants. El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, recull estes reivindicacions i reclama mitjançant una moció urgent que l’empresa adjudicatària encarregada de l’enllumenat prenga mesures per a la seua reparació.

“Hem pogut comprovar que fanals de diferents punts de la ciutat presenten oxidacions, falta de la tapa protectora dels cables, falta de reposició de les llums provocant que alguns trams estiguen a fosques i, fins i tot, l’absència del globus de protecció de les llums, deixant el pal del fanal com si fóra únicament un post decoratiu (veure imatge)”, ha explicat Bigorra en roda de premsa. Per totes aquestes raons, i a la vista de la concessió actual del manteniment i conservació de l’enllumenat públic a l’empresa SICE, vigent fins a 2018, reclama accions per la via d’una moció urgent.

Concretament sol·licita un informe de l’estat actual dels fanals i elements lumínics de la ciutat i que l’empresa adjudicatària prenga les mesures oportunes abans que finalitze l’any, d’acord al plec de condicions que ha de complir, a més a més, considerant sempre la eficiència energètica. “I en cas que la concessionària no complisca, imposar les sancions oportunes. És el moment de començar a fer complir les concessions i, en cas que no ho facen, prendre mesures perquè així siga”, ha subratllat el portaveu del grup municipal.

L’actual empresa adjudicatària ha cobrat el cànon anual fins a desembre, valorat enguany en 701.502,96€, i en escena urbana encara queda una partida de 209.452,63€ per fer front a estes qüestions “tot i que el portaveu del govern local va indicar en comissió informativa que no quedaven diners per a este àmbit”, ha comentat Bigorra.

“Des de Compromís Los Verdes sempre estem atents a les queixes veïnals i esta és una mostra més de portem la veu dels benidormers i benidormeres a l’Ajuntament de Benidorm”, ha finalitzat.

Àudios i imatge de la roda de premsa:

20151124_Compromís_alumbrado_público