El llarguíssim ple de novembre (va durar des de les 9 del matí fins a les 12 de la nit) va tractar 28 punts de l’ordre del dia, 3 mocions urgents i preguntes, tant dels grups municipals com dels ciutadans. Durant la sessió es van aprovar tres mocions del nostre grup municipal, es va acceptar una esmena per investigar possibles responsabilitats sobre la cessió d’unes vivendes i es van realitzar preguntes sobre seguretat ciutadana i compliment de la moció antidesnonaments de Benidorm. 

Mocions aprovades: Consell de Ciutat, Enllumenat públic i control de compres menors

Per fi, després de tres mesos en què es va presentar per primera vegada al Ple, s’aprova el control i supervisió de les compres menors. Si bé no es crea cap òrgan per gestionar estos gastos, sí que s’hauran d’emetre tres pressupostos abans de realitzar cap compra, s’hauran de publicar en la web, s’atendran criteris de ràpida resposta i entrega a més dels econòmics per fer les compres, cosa que implica que la majoria pertanyen a Benidorm, es realitzarà un registre d’empreses per centralitzar millor les compres i s’atendran criteris d’eficiència energètica quan es realitzen, entre d’altres acords presos.

També l’ordre del dia contemplava instar al govern local a la creació del Consell de Ciutat, cosa que ja devia d’haver-se produït, ja que consta en el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat en 2010. Pensant a aconseguir una major participació de les associacions i entitats de la Benidorm, i per complir la normativa vigent es va reclamar la seua creació i va ser refrendada per la unanimitat dels regidors.

Com a moció urgent, vistes les demandes ciutadanes de les últimes setmanes, es va presentar una sobre la conservació i manteniment de l’enllumenat públic, ja que les deficiències que presentan indiquen que la concessionària actual potser no està complint el plec de condicions actual. En eixe sentit, la proposta aprovada insta a què s’informe de l’estat actual de tots els elements lumínics de la ciutat, que l’adjudicatària prenga les mesures oportunes per solucionar els problemes i, en cas de no fer-ho, que siga sancionada.

Esmena: Investigació d’irregularitats sobre habitatges cedits a l’Ajuntament

Respecte a la ratificació de la cessió de cinc habitatges a l’edifici Karola, que seran disposats per a ús social, i que també inclou un local comercial, es va realitzar i aprovar una esmena. L’escriptura de cessió unilateral dels cinc habitatges i el local es va formalitzar a l’abril de 2001 per part de l’empresa que explotava la discoteca “Hipódromo” a canvi de la legalització d’una ampliació del local, que havia sigut irregular. Fins ara, l’Ajuntament no havia fet complir esta cessió i per tant els propietaris de la discoteca obrien este local i alhora disfrutaven de les vivendes, que continuaven llogant sense cap control. L’esmena de Compromís Los Verdes aprovada  sol·licita que es valorare l’explotació que ha tingut posteriorment al 2001 esta discoteca i el possible lloguer dels habitatges i del local comercial per part de la mercantil, per a estudiar possibles infraccions, sancions i responsabilitats. El nostre grup creu en la legalitat però també en l’exigència de responsabilitats i per això vam presentar esta esmena.

Preguntes: Seguretat ciutadana i mesures antidesnonaments 

Finalment, tot i que no van ser contestades per falta de temps, el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, va preguntar per les mesures que l’Ajuntament pensa realitzar per millorar la seguretat, especialment si pensa realitzar retens de policia local de barri, i també pel possible incompliment de la moció antidesnonaments aprovada en octubre de 2014 pel ple, ja que fins ara no s’ha creat registre d’habitatges privats destinats a ús social, ni s’ha fet les gestions per eximir o ajornar el pagament de les taxes per a persones en risc social per denonament, entre d’altres acords incomplerts.