De vegades, les comissions informatives que se celebren per dictaminar punts que van al ple o per controlar l’acció de l’alcalde i òrgans de govern, no tenen cap punt a tractar, però es convoquen, se celebren i es cobren igualment. El portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat que si no hi ha cap contingut en una comissió, que no es faça i que s’estalvie el cost de la seua celebració. 

“En novembre va haver una comissió sense temes i ara en desembre torna a passar; això és el que volem evitar”, ha assenyalat Bigorra. Actualment hi ha quatre comissions informatives: d’Urbanisme, de Règim Interior, de SocioCultural i Turisme, i d’Hisenda. D’estes, els regidors per assistència cobren 93,55€.  El portaveu ha recordat que en cap reglament ni en el ple en què es va aprovar el funcionament de l’Ajuntament consta que obligatòriament s’han de fer totes les comissions cada setmana, ni la seua periodicitat ni que s’hagen de fer dilluns. “La prova és que hui s’han fet i era divendres i que en octubre no es va celebrar la comissió d’Urbanisme i no va passar res”, ha indicat.

També ha explicat que, en cas que la justificació de la celebració de la comissió siga perquè cap la possibilitat de fer preguntes, el portaveu ha informat que existeixen altres fórmules per plantejar-les, com el realitzar-les per escrit i passar-les per registre, preguntar-les en altra comissió, fer-les en ple municipal o, fins i tot, personalment als tècnics o regidors de l’àmbit en qüestió.

Bigorra ha proposat diverses solucions, des de l’establiment d’un mínim de comissions per mes, al canvi de les remuneracions per assistència, que també reben diners pels plens, per jornades parcials (cas que hi ha ocorre en altres ajuntaments), de manera que també cotitzarien a la seguretat social, com ocorre amb els regidors amb dedicació exclusiva (aquells que reben un sou fixe, incloent les pagues extra, sense percebre res per assitències). Després de vore les discrepàncies que la seua proposta ha provocat entre companys de corporació municipal, el portaveu ha considerat que esta idea no tindria els suports necessaris per obtindre l’èxit desitjat.