Compromís Los Verdes vol potenciar les Fontanelles de Benidorm

Entre les arenes de la platja de Ponent existix un brollador d’aigua dolça, anomenat Les Fontanelles. Els veïns i veïnes més antics de Benidorm coneixen la seua existència i caldria que els turistes també saberen d’este excepcional indret. A l’actualitat, sí que hi ha una placa que ho senyalitza, però la protecció només consisteix en una tanca de plàstic de prohibit el pas. Per això, el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, suggerix diverses mesures per posar en valor i conservar adequadament este lloc únic.

“Possiblement en vore l’acotació actual de les Fontanelles, més d’una persona haurà pensat que es tracta d’aigües residuals i no d’una font d’aigua dolça, just al costat de la mar, fet totalment remarcable i que cal destacar”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu ha explicat que, tant per contribuir a millorar la conservació de este paratge com per millorar l’atractiu turístic que oferix Benidorm, es podrien realitzar una sèrie de senzilles actuacions.

Concretament, es proposa que acompanye un text escrit de l’origen i formació de les pròpies Fontanelles, com ocorre en algunes platges, que expliquen la biodiversitat de la zona o indrets i formacions úniques de la zona, per senyalitzar i ubicar millor este brollador i per oferir una explicació d’esta font. Així mateix, també se suggerix que, en compte d’una tanca de plàstic, es contemple la seua protecció d’una manera més integrada amb el paisatge de la platja, com per exemple, alguna disposició semblant a les passarel·les de fusta existents a les nostres platges.

“Són idees que ajuden a potenciar la visibilitat i potencial turístic de la singularitat de les Fontanelles, i alhora millorar la seua protecció”, ha indicat Bigorra. Esta proposta ha sigut formalitzada per registre de l’Ajuntament i enviada a les regidories d’Aigües, Platges i Medi Ambient perquè puguen actuar en conseqüència.

Des de Compromís Los Verdes s’entén que cal potenciar tot tipus de patrimoni existent a Benidorm. I en eixe sentit, va encaminada esta sol·licitud, de la mateixa manera que es va organitzar fa mesos una ruta històrico-cultural per les fonts de la ciutat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *