Bigorra presenta al·legacions a l’Ordenança de Transparència

En el passat ple d’octubre es va aprovar l’esborrany de l’Ordenança municipal de Transparència i Bon Govern i a l’actualitat existeix un període en el qual qualsevol persona pot fer al·legacions. En eixe sentit, el portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha presentat en registre una sèrie d’afegitons i modificacions sobre esta Ordenança, tant per a certificar i clarificar algunes accions que ja es feien, com per a incorporar alguns indicadors que millorarien la transparència de l’Ajuntament de Benidorm.

“Entre les dades que volem que s’incorporen està el currículum dels alts càrrecs, els càrrecs de confiança, els vehicles propietat municipal, les resolucions judicials que afecten al consistori, o la publicació en la web municipal dels plecs de condicions de les licitacions que fa l’Ajuntament”, ha explicat Bigorra.

Per altra banda, es demana que també es publiquen les ordres del dia i actes dels diferents Consells municipals i altres canals de participació ciutadana, així com els seus acords, informes i propostes i les preguntes rebudes dels ciutadans i ciutadanes i associacions o organitzacions, “per promoure no només la transparència sinó una major participació de benidormers i benidormeres”, ha assenyalat el portaveu. En eixe sentit, se sol·licita que l’Ordenança especifique concretament que les ordres del dia i actes dels plens municipals, els acords complets de les juntes de govern, els decrets emesos per l’Ajuntament i les actes de les comissions informatives siguen també publicades.

Així mateix, també se sol·licita la publicació d’indicadors econòmics i urbanístics interessants per vore l’evolució de la ciutat, com ara indicadors relacionats amb ingressos i despeses (ingressos fiscals per habitant, despesa per habitant, inversió per habitant, període mitjà de cobrament) o aquells referits a urbanisme (informació precisa de les obres més importants d’infraestructura en curs, informació semestral de les obres d’infraestructures realitzades i les aprovades pendents d’execució, inversió en infraestructures per habitant i la proporció d’ingressos derivats de l’urbanisme respecte als ingressos totals).

El portaveu del grup municipal ha subratllat que estos suggeriments es basen en els indicadors que l’organització Transparència Internacional valora i reclama en els seus Índexs de Transparència Municipal i que l’objectiu d’estes aportacions és “millorar l’Ordenança perquè benidormers i benidormeres puguen accedir a més informació que la prevista inicialment”.

Per últim, s’ha sol·licitat que el text de l’ordenança, a més d’en castellà, també estic en l’altra llengua oficial de la Comunitat Valenciana, és a dir, el valencià. I que a partir d’ara les ordenances municipals, així com qualsevol text oficial respecten la legalitat referida a l’àmbit lingüístic del nostre territori.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *