Compromís Los Verdes vol regularitzar els complements de productivitat de l’Ajuntament

El Pla d’Ajust de l’Ajuntament de Benidorm estableix, entre les actuacions de caràcter organitzatiu a realitzar, l’homogeneïtzació dels complements al sou destinats a retribuir l’especial rendiment, l’activitat extraordinària i l’interès o iniciativa amb què el funcionari desenvolupa el seu treball, és a dir, els complements coneguts habitualment com de productivitat. A l’actualitat, existeixen fins a 87 nivells diferents d’este complement amb quantitats que van des dels zero als 840,76 euros en concepte de retribució al personal. Tenint açò en compte, s’ha presentat una moció al ple que regularitze esta situació, que ha sigut aprovada per unanimitat.

“Volem que hi haja una correcta valoració, control i revisió dels complements per activitat professional perquè d’esta manera hi haurà una major eficiència en la gestió de l’administració; un millor i més equitatiu repartiment de les retribucions per este complement entre el personal de l’administració pública, i també es produirà un incentiu entre el personal laboral, ja que veurà reconeguda tota la seua activitat”, ha assenyalat el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra.

En eixe sentit, la moció, basada principalment en la Llei d’ordenació i gestió de la Funció Pública Valenciana, insta el govern local a la realització d’un reglament del Complement d’Activitat Professional, en el qual s’avalue i supervise periòdicament l’acompliment del personal empleat públic de l’Ajuntament, mitjançant la valoració de la conducta professional i el mesurament del rendiment o els resultats obtinguts, i que aquest reglament conste en el futur en les Bases d’Execució dels Pressupostos Locals de Benidorm.

A més, Bigorra ha explicat que hi ha municipis espanyols i valencians que ja compten amb un reglament o programa específic de complements d’activitat professional, com el de Los Realejos a les Illes Canàries, triat en 2012 per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) com a experiència innovadora dins del seu Banc de Bones Pràctiques, o el Puig a la província de València o Asp a la d’Alacant, per citar alguns exemples. “Agraïm el compromís de la corporació municipal i del govern local que han aprovat la moció i s’han compromés a posar el reglament en marxa”, ha finalitzat.

Complemento Productividad por cuantías Grupos de Personal

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *