El passat mes d’agost el portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va demanar que s’adjudicara el bar cafeteria del centre social de la Torreta o que es concedira de forma provisional, després d’estar tancat mesos sense servici, i quan existien sol·licitants amb situacions familiars i socials greus que volien fer-se’n càrrec. Finalment, l’Ajuntament de Benidorm, mitjançant la Junta de Govern local, ha resolt el contracte a finals de desembre.

“Sis mesos ha tardat l’Ajuntament de Benidorm en formalitzar un contracte per donar servici al bar de la Torreta, un centre que alberga permanentment diferents associacions i que periòdicament acull cursos y diverses accions socials”, ha criticat Bigorra. El portaveu, a més de subratllar el llarg temps que l’administració local ha tingut paralitzada la cafeteria, ha recordat que durant eixe temps, hi havia demandants que tenien una situació econòmica i social greu, com un matrimoni que no rebia prestacions i una família amb tres fills, un dels quals amb una discapacitat greu, amb una dona que ha patit maltractaments de la seua anterior parella, que estaven esperant que es resolguera la situació durant mig any.

“A la fi, ens alegrem que s’haja realitzat la concessió però l’administració ha de tindre mecanismes de resposta més ràpids quan el cas té una implicació social important, tant pel centre com pel perfil dels membres que hi optaven”, ha assenyalat Bigorra.

El bar del centre social de la Torreta, que portava tancat des de mitjans del mes de juny, mes en què l’anterior ocupant va deixar el lloc, en trobar una oferta de treball millor, té des del 18 de desembre nous inquilins segons el contracte administratiu signat, a canvi d’una aportació econòmica anual, com ha pogut comprovar personalment el portaveu del grup municipal.