El portaveu adjunt del grup municipal, Juan García, ha presentat una moció per al pròxim ple perquè es regularitze un local abandonat de l’Ajuntament, situat a l’avinguda Beniardà i siga destinat a usos administratius segons l’establert per conveni, per crear una Agència Delegada del Comandament de Trànsits en la nostra ciutat. En cas de no poder-se dur endavant esta proposta, es planteja que el local siga utilitzat per entitats socials i veïnals.

A l’actualitat, existeix un local de 337,92 metres quadrats a l’avinguda Beniardà que la Generalitat Valenciana va cedir a l’Ajuntament de Benidorm en l’any 2000. En eixos moments, esta planta baixa de l’Edifici Romeral va albegar els jutjats de primera instància i instrucció, així com el Tribunal de Consum, segons el conveni signat. Però en realitzar els jutjats a la parcel·la de la partida de Salt de l’Aigua, on estan ubicats actualment, el local de l’avinguda Beniardà va perdre el seu ús original. I el conveni va finalitzar en 2004 sense que l’ajuntament el prorrogarà, com així estava previst.

“Si bé en 2005 es va cedir este local a la Direcció General de la Policia per albergar diferents grups especials de resposta, res més s’ha realitzat des d’aleshores, i tal és la deixadesa d’este local, que el seu aspecte és brut i abandonat, sense que estiga sent utilitzat per a la destinació per al qual es va cedir des de la Generalitat a l’Ajuntament de Benidorm”, ha criticat García.

Més de deu anys després, iniciat l’any 2016, sense que s’haja donat una solució, el portaveu adjunt considera que el conveni de cessió patrimonial d’este local de 337.92 m2 està en perill si no es destina a les activitats de serveis administratius per al qual va ser cedit. “Per això instem a que es condicione, es regularitze la seua situació i proposem establir-hi una “Agència Delegada de la Prefectura Provincial de Trànsit, amb la conformitat del Ministeri d’Interior i amb la Direcció General de Trànsit, molt necessària a la comarca, que reportaria grans beneficis, en especial per Benidorm”.

En cas que no siga possible la creació d’esta delegació de Trànsits a la nostra ciutat, la moció contempla també que s’utilitze com a seu del Consell de la Ciutat, del Consell Veïnal, de les associacions veïnals, així com de altres associacions socioculturals.