El passat mes d’agost diferents membres de Compromís Los Verdes van realitzar una ruta de denúncia de la brutícia acumulada pels voltants del parc natural Serrada Gelada, en el terme de Benidorm. En aquell moment, es va posar de manifest l’existència de deixalles que, a més de crear un impacte paisatgístic als caminants i visitants, podia suposar un impacte mediambiental i ecològic de la zona. A finals de desembre, l’Ajuntament de Benidorm va procedir a la seua neteja i dissabte passat el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, amb els secretaris de Compromís per Benidorm d’Organització, José Daniel Ibáñez, i de Joves, Pep Pérez Soriano, van comprovar les tasques realitzades in situ.

“Després de la nostra denúncia, hem pogut comprovar que la majoria de residus han sigut eliminats dels camins, paratges i barrancs on abans hi havia mobles abandonats, televisors o restes de construcció entre d’altres. Però encara queden residus en punts no tant accessibles i que també vam posar en coneixement de l’Ajuntament i dels quals tornem a demanar que es retiren”, ha explicat Bigorra. El portaveu ha instat a acabar la tasca de neteja en compliment a l’Ordenança Municipal de Medi Ambient, que assenyala que l’Ajuntament ha de retirar estos residus danyosos, en cas que es troben en via o terreny públic, i imposar sancions a aquells propietaris que els aboquen incontroladament.

Per altra part, l’única placa de prohibició de tirar brossa i residus, d’acord amb l’ordenança municipal, continua amagada darrere de la vegetació que ha crescut sense cap control. El portaveu del grup municipal ha recordat que ja en agost es va sol·licitar que estes plaques informatives foren totalment visibles i que, a més, s’incrementaren els senyals informatius a la zona. “Mesos després de posar-ho en coneixement a l’Ajuntament i després de l’actuació municipal, no s’ha fet ni una cosa ni l’altra en este sentit”, ha criticat.

Així mateix, Bigorra ha tornat a sol·licitar que l’Ajuntament augmente la vigilància de la policia rural en la zona per controlar que estes situacions no tornen a passar i ha fet una crida als veïns i veïnes de la zona a què siguen respectuosos amb el medi ambient. “Durant el passat dissabte vam trobar noves restes de poda, abocades de forma incontrolada i això hem d’intentar evitar-ho”, ha assenyalat.