El passat mes de setembre, el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, va informar que s’instal·larien un parell de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Benidorm i que podrien estar llestos en un mes. Ja que no va ocórrer així, en gener, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va preguntar en comissió informativa quan podrien gaudir els veïns i veïnes de la ciutat d’estos punts i de Zárate va contestar “que estarien com més prompte millor”. Estem a finals de març i encara no s’han instal·lat.

“Ni s’ha posat el punt de recàrrega al carrer Russafa ni s’ha col·locat un altre en cap parquímetre de la ciutat, com així assegurava que es faria el regidor de Mobilitat en setembre”, ha indicat Bigorra que alhora ha reclamat que es posen en funcionament “immediatament, tal com havia promés de Zárate i tal com ens va contestar en gener”. En eixe sentit, ha instat a aprofitar què s’està removent el carrer Russafa per obres, per col·locar almenys el punt de recàrrega d’este carrer.

A més, davant este retard, el portaveu també es pregunta quan es farà realitat que fins a vint parquímetres de Benidorm tinguen la possibilitat d’usar-se com a carregadors de vehicles elèctrics, com també va anunciar el regidor de mobilitat l’any passat. “Volem que es complisquen les promeses i que no s’allargue més la instal·lació dels punts de proveïment per a vehicles elèctrics que afavoririen la visualització d’esta tecnologia neta en la nostra ciutat”, ha expressat.

Bigorra també ha mostrat la implicació del grup municipal amb la promoció de les polítiques sostenibles i ha recordat que Compromís Los Verdes va presentar una moció aprovada en juliol perquè els vehicles de l’Ajuntament i de les diferents concessionàries de les empreses contractades pel mateix canvien els vehicles actuals per estos basats en energia verda, a mesura que se substituïsquen, i que també contemplava la bonificació a l’impost de circulació per als vehicles elèctrics, híbrids i altres poc contaminants. A més, esta modificació de l’impost de vehicles també va ser aprovada amb les bonificacions fiscals que suposa.

“Amb les nostres mocions contribuïm a respectar el medi ambient i a eliminar la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals; només demanem que el govern local faça el mateix amb la instal·lació dels punts de recàrrega elèctrica”, ha finalitzat.