El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va demanar dilluns en Junta de Portaveus que el govern local reprenga la situació de l’estació d’autobusos, paralitzada des que en març de 2015 es deixara sobre la taula una moció per a regularitzar el contracte de construcció i explotació de la mateixa, ja que existien discrepàncies en la valoració entre diferents informes de l’Ajuntament. 

“S’ha d’atendre les irregularitats urbanístiques realitzades, la quantificació de possibles indemnitzacions i la valoració de l’estació d’autobusos de forma immediata per no allargar més este problema per a la ciutat”, ha indicat Bigorra. El portaveu es referix així a què l’Estació d’Autobusos de Benidorm, adjudicada en 2003 per 5,6 milions d’euros a una unió temporal d’empreses, en la que existia participació d’Enrique Ortiz, ha de ser licitada de nou en compliment d’una sentència del Tribunal Suprem de 2012, que va certificar infraccions urbanístiques en la seua modificació del projecte. Concretament, es referia a la construcció de dues plantes de més a l’hotel que ara explota una cadena de Benidorm i de 9.500 metres d’espai comercial per damunt del permès, encara que la major part del mateix estiga tancat.

En el mes de març de 2015 la proposta de regularització es va quedar sobre la taula perquè per traure a concurs l’estació calia l’informe de fiscalització prèvia d’Intervenció, el qual va concloure que el pressupost base per tornar-ho a licitar, 35,4 milions, no estava completament ben calculat. A més, caldria restar-li almenys vuit milions, que és la quantitat que s’hauria amortitzat fins a març des que l’estació va obrir les seues portes. En eixe sentit, el portaveu sol·licita, si no s’ha fet ja, que es realitze la taxació de manera correcta.

A la petició realitzada, la regidora d’Hisenda, Lourdes Caselles, va contestar que es realitzarà una reunió informativa monogràfica sobre este tema entre els regidors i regidores i els tècnics de l’Ajuntament per poder prendre una decisió al respecte. Bigorra espera que eixa reunió siga el punt d’inflexió per resoldre “les il·legalitats de l’estació d’autobusos, que ara voregen la al·legalitat” i que isca a concurs un contracte del que fins ara “una empresa se segueix beneficiant sense pagar res de l’explotació de l’estació, ni per la infracció comesa ni pel cànon acordat amb l’Ajuntament”.