El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat en roda de premsa que s’estan realitzant moviments de terres per condicionar obres d’ampliació d’un càmping situat a l’Avinguda Almirat Bernat de Sarrià sense tindre les llicències oportunes, cosa que s’ha sabut després de demanar explicacions per escrit a la regidoria d’Urbanisme. Estos treballs s’havien d’haver paralitzat segons el decret que el govern local va emetre dilluns 11 d’abril però no ha tingut cap efecte perquè l’empresa ha continuat actuant sobre el terreny.

“El govern local ha de fer complir els seus decrets i paralitzar estes obres per evitar possibles infraccions urbanístiques i per controlar els canvis dràstics que poden afectar al sòl i a les canalitzacions de aigües d’una gran àrea del Racó”, ha advertit Bigorra. A més, el portaveu ha afegit que, “si bé l’Ajuntament ha notificat el decret als propietaris, fonts de la policia local comentaven al propo regidor ahir que encara no ha rebut cap avís al respecte per poder fer que les obres es paralitzen efectivament, com també indica el propi decret d’urbanisme.

El portaveu ha mostrat també la seua preocupació perquè estes obres, que afecten una superfície de més de 63.000 metres quadrats compresos entre l’Avinguda Bernat de Sarrià i l’Avinguda Severo Ochoa, segons informe del propi tècnic d’enginyeria de l’Ajuntament, ja va advertir des de 2013 en diverses ocasions que els treballs s’estan fent de forma intermitent i aleatòria i no s’emparen en cap llicència urbanística municipal.

Bigorra ha explicat que en 2013, després de demanar els propietaris l’ampliació del càmping, els tècnics no van concedir la llicència ambiental perquè el canvi en la conducció d’aigües residuals podria afectar un hotel, un altre càmping i una urbanització d’habitatges adjacents i per defectes de seguretat respecte al futur aparcament i piscina del recinte, entre d’altres qüestions. “Tot això es va transmetre en setembre d’eixe any als propietaris i tenien deu dies per corregir-ho i, si no, l’expedient es tancaria als tres mesos, obligant a iniciar tot el procediment per part del pàrquing. Doncs aleshores tampoc es van parar els treballs i van presentar les subsanacions fora de termini per demanar altra vegada la llicència, la qual cosa vol dir que no estaven emparats en cap llicència municipal”, ha criticat. Situació que s’ha repetit en el temps en 2014 amb esta nova petició de llicència i que s’ha prolongat fins enguany.

“Des del nostre grup municipal vetlem i vetlarem perquè s’aplique la normativa urbanística al peu de la lletra, especialment quan pot tindre tantes afectacions per als veïns i veïnes de la zona i esperem que el govern local també ho considere així”, ha finalitzat.

Fotos del dia 5 d’abril de 2016

Fotos del dia 19 d’abril de 2016 (una setmana després del decret)

Àudio de la roda de premsa: