Mitjançant un escrit dirigit a la regidoria de Comerç, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha proposat la realització d’un mercat de productes frescos que se celebraria a l’aire lliure i de forma periòdica, amb la col·laboració dels mercats de Benidorm. El objectiu d’esta iniciativa és promocionar els mercats de la ciutat així com apostar pels productes de proximitat.

“Sempre hem considerat que el xicotet comerç suposa una de les primeres fonts de creació de treball estable al municipi. I els mercats de Benidorm són part d’este xicotet comerç que cal impulsar i a la vista d’això hem presentat esta proposta”, ha afirmat Bigorra. El portaveu ha explicat que la iniciativa de traure els mercats al carrer, en un lloc per determinar, podria afavorir el negoci i publicitat dels propis comerciants. En eixe sentit, ha recordat que hi ha diversos llocs buits en el mercat municipal i que “tota ajuda que es puga oferir és poca i esta proposta podria aportar un nou punt de qualitat al comerç i també d’atracció turística”.

Bigorra també ha indicat que, a més, potenciaria el comerç de proximitat tenint en compte factors molt positius com el tracte humà i personalitzat, l’ambient familiar que generen i la qualitat dels seus productes.

La regidoria de comerç ha contestat a esta proposta que, d’acord amb les ordenances municipals, no es permet la venda ambulat de diferents productes alimentaris i que no es pot realitzar de forma periòdica. El portaveu, a la vista de l’experiència i manteniment dels porrats que es realitzen periòdicament a Benidorm, coincidint amb diferents festes, emparats també en les modalitats autoritzables per les mateixes ordenances municipals en què s’empara la regidoria de comerç en la seua resposta, no veu cap problema en què esta proposta es puga desenvolupar. “Tenint tots els permisos sanitaris i d’higiene en regla i fent cas als condicionants d’ubicació i de format aplicables, este tipus de venda no sedentària podria estar lligat a esdeveniments de caràcter periòdic existents o crear-ne un de nou cada mes anomenat ‘Mercat de Mercats’, salvetat que potser sí que cabria per complir la normativa municipal”, ha assenyalat Bigorra.

Fins i tot, ha donat una altra solució: la consideració del ‘Mercat de Mercats’ com una mostra-demostració de productes de temporada, de manera que ja no es considerara venda no sedentària. “En qualsevol cas, és una proposta que cal estudiar, que es desenvolupa en major o menor mesura en altres municipis, i que suposaria un impuls pels mercats de Benidorm”, ha conclòs.