Bigorra critica que la Comissió sobre Contaminació Acústica encara no s’ha reunit esta legislatura

L’ordenança municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica i Vibracions estableix que la Comissió de Seguiment per al Control de la Contaminació Acústica, òrgan tècnic de coordinació en les tasques de prevenció, actuació i correcció de qualsevol assumpte relacionat amb aquesta contaminació específica no ha estat ni tan sols constituïda aquesta legislatura ja que no s’ha procedit ni tan sols a la designació dels seus membres. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, sol·licita en una moció presentada per al pròxim ple aquesta i altres qüestions per atendre els problemes de soroll de Benidorm.

Constituïda pel Regidor de Medi Ambient, el Regidor de Sanitat i el regidor de Seguretat Ciutadana i un membre dels grups polítics amb representació en la corporació municipal, Bigorra assenyala que la Comissió de Seguiment per al Control de la Contaminació Acústica no ha sigut ni renovada en aquesta legislatura. “Crida l’atenció que, mentre el govern local encarrega un estudi a una empresa externa per a la realització del Pla Acústic i del mapa sonor, encara no haja convocat la comissió creada per ordenança en vigor de 2007 i que s’encarrega de vetlar per la convivència de la ciutat respecte el soroll”, ha assenyalat Bigorra.

Per això, la moció presentada pel grup municipal demana que es renove la comissió i que es convoque per atendre els problemes de soroll de la ciutat. Així mateix, també se sol·licita que s’encarregue de revisar i actualitzar l’ordenança municipal. La moció també insta a l’Ajuntament a la revisió de les llicències d’obertura dels locals d’oci nocturn de la ciutat per detectar i esmenar possibles irregularitats, i que no es concedisca cap llicència de música en viu o espectacles a aquells establiments que presenten alguna irregularitat administrativa fins que aquesta siga corregida. Segons Bigorra, en l’actualitat, hi ha queixes per excés de sorolls a la zona de locals d’oci, ja no només perquè un o diversos establiments emeten sorolls molestos, sinó perquè sobretot alguns s’estan excedint els horaris d’obertura, incomplint així els horaris de tancament dictats pel Consell de la Generalitat Valenciana d’acord amb les llicències municipals donades.

“L’oci nocturn a la nostra ciutat és un dels exponents turístics que Benidorm ofereix per atraure cada any a nombrosos turistes, però també és cert que cal aconseguir un equilibri entre aquest factor d’atracció turística i el medi ambient de la ciutat, sobretot en l’aspecte de sorolls i aglomeracions de gent, no només pel benestar i la seguretat dels benidormers i de les benidormeres residents i dels i de les turistes, sinó perquè l’oferta d’oci tinga la major qualitat possible”, ha indicat. Per últim, la moció també demana que es convoque i que es reunisca la Junta Local de Seguretat per estretir la col·laboració efectiva entre el Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Benidorm per actuar en aquest àmbit.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *