Compromís demana que Benidorm negocie que el conservatori siga de gestió autonòmica

En Junta de Portaveus, el regidor i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha exposat la situació del conservatori de Benidorm, de titularitat municipal, que està intentant que passe a ser de gestió autonòmica, dins de la xarxa de la Generalitat. En eixe sentit, ha proposat a la resta de grups municipals que l’Ajuntament faça seua esta reivindicació. També ha sol·licitat que es realitze una reunió de treball amb les bandes per sumar veus a esta iniciativa.

“Segons les dades facilitades pel propi conservatori de Benidorm, el José Pérez Barceló, hi ha prou motius perquè passe a ser gestionat i finançat per la Generalitat”, ha indicat Bigorra. Concretament es referix a què 26 professors impartixen al conservatori benidormer les ensenyances oficials de música corresponents a quinze especialitats instrumentals a una mitjana anual de 300 alumnes que provenen de diverses poblacions de la província.

A més, durant els últims anys s’estan realitzant una sèrie d’intercanvis entre diferents conservatoris, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de l’Estat i fins i tot de l’estranger. Fins a la data,  alumnes dels conservatoris de Sant Vicent del Raspeig, Banyeres de Mariola, Altea, El Ferrol, i Kópavogur (Islàndia) han visitat el centre de Benidorm.

Tenint tot açò en compte, Bigorra considera que l’Ajuntament, atés que el conservatori és municipal, ha d’encapçalar esta iniciativa. Alhora, ha proposat comptar amb el suport de les bandes, és a dir, la Unió Musical, l’Illa i la Nova. Per això ha proposat a la Junta de Portaveus una reunió amb estes agrupacions musicals que servisca per consensuar una posició comuna davant de Conselleria.

Davant la proposta, tot i que no s’ha arribat a cap acord, alguns portaveus han plantejat la possibilitat de preguntar al Consell Escolar per saber la seua opinió. Bigorra considera que estes consultes es poden fer, a l’igual que la reunió amb les bandes, perquè l’Ajuntament aconseguisca més arguments per plantejar que el conservatori de Benidorm siga de gestió autonòmica.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *