Compromís demana concerts en valencià a Benidorm

Entre les preguntes i precs que el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, realitzarà dilluns en el ple ordinari, sol·licita que hi haja concerts de música en valencià entre els grans esdeveniments de la ciutat a l’estiu, ja que a l’actualitat no se n’ha programat cap.

“Independentment de la programació oferida, l’Ajuntament de Benidorm, que forma part de la xarxa AVIVA de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha de promocionar l’ús del valencià, i per això demanem que s’estudie la incorporació de grups de música en valencià per enriquir el calendari d’esdeveniments i atraure a més gent a la nostra ciutat”, ha assenyalat Bigorra.

El portaveu ha recordat que ser membre de la xarxa AVIVA implica promoure l’ús social del valencià i realitzar activitats que fomenten l’ús de la llengua en àmbits específics com esports, comerç, joventut, cultura o temps lliure. En eixe sentit, també ha explicat que van demanar per escrit que l’Ajuntament informara de les accions que s’han realitzat de foment del valencià fins a la data i encara no s’ha obtingut resposta. “Potser perquè la persona encarregada del departament de normalització lingüística de l’Ajuntament de Benidorm s’ha jubilat i encara no s’ha procedit al seu recanvi, com el nostre grup va sol·licitar”. Així mateix Bigorra també ha indicat que es va demanar fa unes setmanes a la regidoria de Cultura que els cartells informatius i explicatius de les exposicions dels museus de Benidorm estigueren en ambdós llengües oficials de la Comunitat Valenciana, atés que sovint únicament apareixen en castellà.

Altres preguntes i mocions

A banda d’aquest prec, el grup municipal preguntarà per les tasques de neteja que realitza l’Ajuntament als carrers de Benidorm, davant les queixes ciutadanes de brutícia; l’evolució del Pla de conservació i manteniment de l’enllumenat públic; les intencions del govern local sobre el contracte de la gestió conjunta dels serveis d’aigua potable i clavegueram; la senyalització del brollador d’aigua dolça de les Fontanelles que es troba a la platja de Ponent, demanat en diverses ocasions pel grup municipal; sobre la concessió d’explotació de les hamaques i altres servicis de la Cala del Ti Ximo i l’Almadrava, i al voltant de les accions previstes pel govern local per protegir, mantindre i posar en valor com a atractiu turístic i cultural el patrimoni històric de les fonts de Benidorm.

Al respecte de les mocions presentades, el coportaveu Juan García en presenta una per rehabilitar l’auditori Óscar Esplà, es presenta una moció conjunta amb PSOE i Liberales per donar-li forma al Pla d’Acció a l’Armanello, hi ha una proposta provinent de Podemos en contra del TTIP, i també es debatrà una proposta per controlar el soroll als locals d’oci nocturn i una altra per convertir l’antic TRAM inutilitzat del Tren de la Marina en una Via Verda, presentades per Josep Bigorra. No ha entrat en el ple la moció del portaveu sobre més control i transparència en la contractació municipal, tot i haver estat presentada en temps i forma, per falta d’informes tècnics de l’Ajuntament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *