El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha enviat una carta a la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports en què insta a què es realitze un estudi i a què es prenguen mesures per a la protecció i conservació d’este Bé d’Interés Cultural (BIC) de Benidorm.

“Des de Compromís sempre hem tingut especial interés en què este BIC siga restaurat i conservat per recuperar la història i la cultura de la nostra ciutat”, ha indicat Bigorra. El portaveu ha explicat que la carta enviada a la Direcció Territorial sol·licita que s’inste els actuals propietaris del sòl a prendre les mesures necessàries de protecció i manteniment de la Torre de les Caletes o que la pròpia Conselleria les realitze d’ofici per conservar esta edificació del segle XVI.

“L’única torre de guaita que Benidorm posseïx, que en l’actualitat presenta un deteriorament important, té dret a estar igual de ben conservada que la de Bellaguarda, a Altea, o la d’Aguiló, a la Vila Joiosa, que han sigut ja restaurades”, ha subratllat. Es referia així a que esta edificació que servia per aleshores per vigilar els enemics que s’atracaven a la costa i avisar així dels possibles perills a la població, a penes conserva la seua base. Bigorra ha explicat que des de Compromís per Benidorm en febrer d’enguany es va organitzar una ruta històrico-cultural per posar en valor la torre, també denominada de la Punta del Cavall, i reivindicar este BIC, registrat com a tal el 12 de febrer de 1996.

Així mateix, el portaveu ha comentat que la Torre es troba dins del Parc Natural de Serra Gelada, en sòl privat. “tot i que en realitat estos terrenys fa temps que havien d’haver passat a ser de titularitat pública”. Es referix d’esta manera als propietaris del que havia d’haver sigut el pla urbanístic APR7, i que per diferents acords de l’Ajuntament des de 2001 es va decidir que els terrenys passaren a mans municipals. Puntualitza, però, que des d’eixa data s’han produït successives pròrrogues del conveni ja que encara no s’ha fet efectiu i que l’esmentat conveni està a punt de caducar. “Siga qui siga, l’important és recuperar de l’abandó la Torre de les Caletes”, ha conclòs.