El ple de Benidorm ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal Compromís Los Verdes per sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la incorporació del Conservatori de música de Benidorm ‘José Pérez Barceló’ a la xarxa autonòmica d’aquests centres, perquè passe a ser de titularitat de la Generalitat. La moció tindrà en compte les consideracions del Consell Escolar per la incorporació d’una esmena durant la sessió plenària.

El portaveu del grup municipal i regidor de Compromís, Josep Bigorra, ha mostrar la seua satisfacció per l’aprovació d’este punt, més encara quan fa uns mesos la Junta de Portaveus no va obtindre una posició unànime per fer esta reclamació, com ha recordat: “El passat 26 maig 2016 el nostre grup municipal va sol·licitar en Junta de Portaveus que s’arribara a un acord perquè l’Ajuntament de Benidorm negociara amb la Generalitat l’adscripció del centre conservatori de música José Pérez Barceló a la titularitat autonòmica, després de la preocupació mostrada pels membres d’aquest centre. Malauradament, en aquell moment, no es va aconseguir el consens dels grups municipals, al·legant que primer havia de ser consultat el Consell Escolar. Ara, incorporant la seua opinió, sí que hem aconseguit la unanimitat en la nostra reivindicació”.

Concretament, després de l’esmena plantejada pel govern local perquè s’incorporen les peticions del Consell Escolar, l’Ajuntament instarà a la Generalitat a què el conservatori siga de gestió autonòmica a condició que es respecten les categories professionals i drets adquirits dels actuals treballadors del centre i que es mantinga l’actual plantilla docent.

Això es refereix que, a l’actualitat, existeixen 26 professors que imparteixen els ensenyaments oficials de música corresponents a quinze especialitats instrumentals a una mitjana anual de 300 alumnes que provenen de diverses poblacions de la província. A més, durant els últims anys s’han realitzat una sèrie d’intercanvis entre diferents conservatoris, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de l’Estat i fins i tot de l’estranger. Fins a la data, alumnes dels conservatoris de Sant Vicent del Raspeig, Banyeres de Mariola, Altea, El Ferrol, i Kópavogur (Islàndia) han visitat el centre de Benidorm. “Dades més que suficients per demanar la titularitat autonòmica del Conservatori, que suposaria un estalvi per a les arques municipals, i que esperem que siguen raons de pes perquè la Conselleria faça realitat este acord municipal”, ha finalitzat el portaveu.