“Les preguntes formulades oralment en el transcurs de la sessió, o presentades per escrit, seran contestades en la sessió plenària següent, excepte si l’interpel·lat dóna resposta immediata”. Així resa el Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Benidorm, però és una normativa que el govern local no està complint. El regidor de Compromis i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, afirma que tenen preguntes sense contestar efectuades en el mes de maig.

“El govern no permet realitzar correctament la nostra tasca fiscalitzadora des de l’oposició si no respon les preguntes que realitzem, incomplint així el reglament que regula les sessions plenàries”, ha indicat Bigorra. El portaveu ha recordat que no només no s’ha rebut resposta a qüestions plantejades en el ple de maig i que haurien d’haver sigut contestades en el ple de juny, sinó que tampoc s’ha donat cap contestació a les formulades en juliol i que, segons el reglament, havien de ser contestades en el ple d’agost.

Bigorra lamenta que preguntes com quins carrers inclou el pla de neteja de carrers i com es realitza, quin és l’estat del Pla de conservació i manteniment de l’enllumenat públic, o si l’Ajuntament s’ha reunit amb altres associacions per parlar de pressupostos participatius, a més del Consell Veïnal, es queden sense resposta. “Per desgràcia, el PP no ha informat sobre estes qüestions que tenen una repercussió directa sobre els benidormers i les benidormeres”, ha criticat. El portaveu ha afegit que de vegades la falta de resposta ha propiciat mocions del grup municipal, com per exemple, la que instava a la protecció de les fonts històriques de Benidorm, que també va ser una pregunta del ple de maig, encara sense contestar.

Mocions aprovades del grup municipal

Més enllà de l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal ha aconseguit aprovar les mocions que portava per al ple d’agost. Sent un altre mes el grup de l’oposició que més mocions presenta en sessió plenària, va aconseguir l’aprovació de la creació d’una comissió mixta de seguiment del Pla d’Acció Comercial de Benidorm, que havia d’haver-se reunit des de 2009, per consensuar les accions de millora del comerç. També va resultar aprovada la moció per adherir-se al Sistema de depòsit, devolució i retorn de Residus de la Generalitat, que permetrà retornar els envasos en el comerç, com es feia antigament, millorant la gestió de residus i alhora tornant diners per a consumidors i comerciants que participen del sistema. D’igual manera, el ple va considerar positiva la proposta del grup de realitzar campanyes de conscienciació i educatives per protegir el medi ambient i el nostre entorn.

Finalment, també es va aprovar la moció per modificar l’ordenança municipal de platges i així controlar l’ocupació sense utilització per les hamaques i para-sòls de les platges, però amb una esmena del grup socialista que canviava la proposta final, de manera que no es prohibira esta mala pràctica, sinó que es regulara, i que no s’obligara a que s’incloguera a l’ordenança, sinó que només s’estudiara la seua inclusió. “Nosaltres ja havíem estudiat que era necessària esta modificació i no sabem què cal estudiar més, però almenys esperem que es prenga consciència del problema i que se solucione el més prompte possible”, va assenyalar Bigorra.