Després de la recent autorització de diferents obres en edificis i solars del barri antic de Benidorm, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat al govern local que es prenguen mesures per protegir el sòl empedrat del Carreró dels Gats (imatge de la notícia) i de la Costera del Barco quan comencen els treballs d’edificació.

Bigorra ha sol·licitat personalment esta protecció a la regidora de Patrimoni Històric i Cultural i al regidor d’Obres després de la Junta de Portaveus celebrada, ja que dilluns es van autoritzar obres de demolició d’un edifici del Carrer Major i a principis de mes també s’han permés enderrocaments de cases en la mateixa via i també en la Costera del Barco.

“Quan comencen estos treballs, l’Ajuntament ha d’assegurar que no hi ha cap afectació al paviment d’estos carrers, per preservar la idiosincràsia cultural i històrica pròpia del barri antic de la ciutat”, ha assenyalat el portaveu. Bigorra es refereix als escalons empedrats amb dibuixos geomètrics de la Costera del Barco, carrer on es tirarà un edifici, o als del carreró dels gats, on es troben motius de diferents imatges amb una fesomia semblant. Tot i que esta última via no serà afectada per les obres autoritzades, Bigorra ha explicat que també cal tindre-la en consideració per a futures i possibles actuacions urbanístiques en el carrer.

En relació a esta sol·licitud, el regidor de Compromís ha comentat que “són accions necessàries per protegir el nostre patrimoni i van en la línia d’altres actuacions o peticions realitzades pel nostre grup municipal, com la denúncia sobre l’abandonament del mural de Pedro Delso, o les mocions presentades i aprovades en ple per conservar les fonts històriques de la ciutat o per crear el catàleg de béns de la ciutat”.

Referent al catàleg de béns, la creació del qual va ser aprovada en març d’enguany, Bigorra ha comprovat que el departament de Patrimoni està elaborant-lo, però ha lamentat el retard en posar-lo en marxa ‘no únicament perquè segons la llei és obligatori tindre’l des de 2008, sinó perquè les demolicions autoritzades en el casc antic de la ciutat, en cas de haver-se formalitzat ja el catàleg de béns, haurien d’haver passat el filtre de si hi ha restes arqueològiques a conservar o si es tracta d’edificis històrics que calia conservar”.

Més imatges: