Mentre altres departaments de l’Ajuntament de Benidorm utilitzen el propi personal de la casa en les presentacions dels actes d’entrega de premis o altres accions, el departament de Cultura paga habitualment treballadors externs per fer aquesta tasca. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, expressa la seua incomprensió en constatar que “el govern local permet que es contracten col·laboradors en aquest departament quan no és necessari”.  

Segons Bigorra, almenys ha ocorregut dos vegades durant el govern del PP: la primera, amb la celebració del XVIII Curs Internacional de Música, organitzat en quatre dies del mes juliol de 2016, i la segona amb els Grans Recitals, celebrats en altres quatre jornades d’octubre del mateix any. En ambdós actes, Cultura va contractar dos presentadores, una per acte, per introduir els concerts o l’entrega de premis corresponent per una quantia de 200€ cadascuna.

El regidor ha mostrat la seua sorpresa per una pràctica que només ocorre en aquest departament, “ja que Comerç o Educació utilitzen els funcionaris municipals per a presentar actes semblants”. Bigorra va preguntar en comissions informatives a què es devia aquestes contractacions i, segons va explicar, “la regidora de Cultura va justificar-ho amb la grandesa de les actuacions d’aquests esdeveniments culturals, però igual de grans són els premis extraordinaris d’educació o els guardons a l’escaparatisme de comerç i sempre són assistits per personal de l’Ajuntament amb molt bon criteri”. Per aquesta qüestió, el portaveu es pregunta si l’objectiu d’aquestes contractacions són únicament i exclusivament per beneficiar certes persones.

Davant d’aquesta situació, Bigorra va demanar que no es contracte o se sol·licite cap persona externa a l’Ajuntament per fer tasques de presentació, a l’igual que ocorre en altres departaments, de manera que també genere estalvi econòmic per a les arques municipals.

Finalment Bigorra ha expressat que “el nostre grup municipal està per fiscalitzar totes les despeses de l’acció del govern local, tant les grans, com l’aprovació de la pròrroga del contracte d’aigües a la qual hem presentat amb altres grups de l’oposició un recurs contenciós-administratiu, com les xicotetes, com aquesta, que denunciem”.