El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los verdes ha sol·licitat a la regidoria de Festes mitjançant un escrit que subministre a l’Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge’ gots reutilitzables en els pròxims esdeveniments de l’associació per tal de fomentar la conscienciació mediambiental. L’escrit indica que, després d’implantar-se aquesta iniciativa com a prova entre els pròxims actes penyistes, podrà estendre progressivament entre altres esdeveniments d’aquesta i altres associacions de la ciutat.  

La Mona, l’Acampada i el dia dels penyistes són els esdeveniments proposats pel grup municipal per provar l’ús de gots reutilitzables en les barres de menjar i de beguda que l’Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge’ organitza any rere any. Bigorra explica que el fet de triar aquests actes i no altres de la mateixa entitat o d’altres associacions es justifica per ser els més pròxims en el calendari i per comptar amb un públic fidel i nombrós amb el qual poder fer un primer test. “Demanem a la regidoria de Festes que s’implique amb la reutilització i la protecció del medi ambient i proporcione gots a les penyes per fer aquesta prova i, quan s’afiance el seu ús, estendre-ho a altres actes i entitats festeres”.

Es tracta de traslladar el model que ja funciona en grans esdeveniments o en festes populars d’altres ciutats a les festes pròpies de Benidorm “i reduir així al mínim possible els residus generats pels recipients de beguda”, ha assenyalat el portaveu. “És només un primer pas i per això és necessària la implicació de l’Ajuntament de Benidorm a través de la regidoria de Festes, i també la col·laboració dels festers perquè siga un èxit i puga implantar-se en altres esdeveniments característics de la ciutat”, ha indicat.

La proposta, enviada també a l’Associació de Penyes, sol·licita a més a més que aquesta aportació de gots vaja acompanyada d’una campanya informativa i de conscienciació, similar a altres semblants que ja es realitzen de forma exitosa (com la dedicada al consum responsable d’alcohol, anomenada ‘Coneixement!’), per tal d’aconseguir la major implicació tant de penyistes, com d’altres persones que puguen participar dels esdeveniments que organitzen.

“Considerem que aquesta petició milloraria la imatge dels actes festius que s’organitzen, a més de la ja esmentada conscienciació mediambiental i per això esperem que compte amb el vistiplau de la regidoria de Festes i també de les associacions implicades”, ha finalitzat.