La llum de la pista de gel de la Plaça de Nadal de Benidorm va costar 7.000 euros

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va demanar per escrit informe de les lectures inicial i final de la llum que la pista de gel de la plaça de Nadal va gastar l’hivern passat. La resposta d’enginyeria indica que el consum total en un mes va ser de 51.451,70 kWh, que aproximadament signifiquen un cost de 7.000 euros, que des del grup municipal reclamen que pague l’empresa adjudicatària.    

“Teníem sospites que la pista de gel empraria més energia en mantindre la temperatura, ja que enguany era descoberta i, per tant, gastaria més llum i per això vam demanar l’informe”, ha assenyalat Bigorra. El temps ha donat la raó: entre l’1 de desembre de 2016 i el 8 de gener de 2017, temps en què va estar la plaça de Nadal, el comptador de energia elèctrica municipal ha comptabilitzat un consum de 51.451,70 kWh. Segons els càlculs del propi grup municipal, eixe consum significa una despesa de 6.858 euros, quantia que el regidor considera que ha d’abonar l’actual empresa adjudicatària.

En què es basa per a fer tal afirmació? En les condicions actuals pactades. El contracte de la Plaça de Nadal de Benidorm va ser adjudicat per 20.000 euros per un any, prorrogable altres dos, per tal que l’empresa instal·lara a la plaça de l’Ajuntament una fira, jocs unflables, música i una pista de gel. I el plec de condicions assenyala que les despeses derivades per l’explotació de la plaça seran finançats únicament i exclusivament per l’empresa adjudicatària. Eixa clàusula és en la que es basa el portaveu de Compromís Los Verdes per reclamar tota la despesa de llum que la pista de gel ha realitzat, segons ha marcat el comptador d’energia elèctrica de propietat municipal.

“Des del nostre grup municipal considerem necessari reclamar aquesta quantitat per dos motius: un, per la despesa que ha suposat per a l’Ajuntament i que ha d’abonar qui l’ha gaudit, i dos, per una qüestió mediambiental, hem de conscienciar que l’energia té un preu i que hem d’utilitzar-la amb mesura”, ha indicat Bigorra.

Així mateix, el regidor suggereix obrir la porta a fiscalitzar altres despeses energètiques, com l’ús de l’aigua, relacionades en aquest esdeveniment i altres accions, de manera que els plecs de condicions i els contractes de l’ajuntament ho recullen sempre.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *