Compromís proposa la lectura del Tirant lo Blanc a Benidorm el dia de les lletres valencianes

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís los Verdes, Josep Bigorra, ha proposat a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benidorm i als membres del departament que el pròxim dia de les lletres valencianes, el 20 de novembre, se celebre una lectura del Tirant lo Blanc de forma ininterrompuda. La proposta, realitzada en una conversa durant l’acte de llegida del Quixot per motiu del dia del Llibre, ha tingut una bona acollida per part de la regidora.

El 20 de novembre se celebra el dia de les lletres valencianes perquè tal dia de 1490 eixia d’una imprempta valenciana la primera edició del Tirant lo Blanc, la novel·la cavalleresca de Joanot Martorell considerada com una de les obres cabdals de la literatura universal. En commemoració d’aquesta data i de la importància de la gran obra d’un dels clàssics del segle d’or literari valencià, Josep Bigorra ha proposat realitzar la seua lectura ininterrompuda per a eixe dia, com ocorre amb altre gran exemplar de la literatura, el Quixot de Cervantes.

Aquesta petició ha sigut realitzada a la regidora de Cultura i als membres del seu departament a l’acte de lectura d’aquesta última obra, organitzat per l’”Asociación de la Fraternidad y de la Experiencia”, AFRATEX, en commemoració del dia del Llibre, que és el pròxim 23 d’abril. El portaveu ha expressat la seua satisfacció perquè la sol·licitud ha tingut una bona resposta per part de la representant del departament de Cultura.

“D’igual manera que el 23 d’abril l’associem habitualment a les figures de Shakespeare o Cervantes, amb aquesta proposta significarem el 20 de novembre per apropar la literatura valenciana als benidormers i benidormeres, per conèixer i descobrir un escriptor tan rellevant com Joanot Martorell, i per familiaritzar-se amb els llibres en valencià”, ha assenyalat Bigorra.

El regidor de Compromís considera que és important que des de les institucions públiques, com ara l’Ajuntament de Benidorm, amb la col·laboració de les associacions i entitats culturals, es promoguen actes per promoure la literatura i la cultura entre la ciutadania. Així mateix convida a tothom a què participe de la que sembla que serà primera lectura ininterrompuda del Tirant lo Blanc a Benidorm el dia de les lletres valencianes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *