El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha presentat una moció per al pròxim ple de maig en la qual se sol·licita que la corporació municipal es comprometa a no incrementar les places actuals de la zona blava de Benidorm. “Hi ha altres mesures per solucionar el desequilibri econòmic de l’empresa concessionària actual, creat pel govern local, sense que hagen d’afectar als benidormers i benidormeres”, ha indicat.

Segons el Pla d’Estacionament Sostenible (PES), l’actual govern de Benidorm ha eliminat o eliminarà un total de 392 places, comptabilitzant aquelles que són regulades tot l’any i les que només es controlen a l’estiu, el que suposen unes pèrdues per a l’empresa de 199.453 euros a l’any, que vol compensar amb la creació de 358 places durant tot l’any, sobretot a les zones de Foietes i al voltant del carrer Maravall, i 393 més en estiu, a les zones de la Cala o Ponent entre d’altres, suposant uns ingressos per a l’empresa de 279.475 euros.

“Però en realitat el govern local només ha eliminat 236 places en total –que inclouen 37 places per a residents-,valorades en 107.050 euros, segons l’informe econòmic financer entregat en abril que el nostre grup va demanar per calcular l’impacte de totes les propostes sobre la zona blava”, ha assenyalat Bigorra. L’explicació d’aquesta diferència és que vies com l’Avinguda Mediterráneo o el carrer Bilbao han sigut ja comptades en la pèrdua de places “quan en realitat encara existeixen i no haurien de ser tingudes en compte. Hi ha una desproporcionalitat clara entre les places eliminades realment i les que es proposen crear i, per tant, entre el greuge econòmic i els ingressos previstos”.

A més, a la proposta de places que es volen crear, hi ha una gran diferència entre les places regulades a l’estiu eliminades (44) per les que es volen crear (393), el que, al parer de Bigorra denota que “l’ampliació de places no és planteja per compensar el desequilibri econòmic de l’empresa, sinó per beneficiar-la”.

Bigorra també ha indicat en la roda de premsa que, en el cas de no procedir a l’increment de places proposat, segons l’informe econòmic, l’empresa encara guanyaria 379.097 euros si s’aplicaren totes les altres mesures proposades, tals com l’ampliació d’horaris d’estacionament regulat, l’increment de preus per a turistes o l’increment de tarifes per la grua, entre d’altres.

Per això, tenint en compte que les places a crear no es corresponen amb les places realment eliminades; que el govern local –com assenyala el propi estudi financer- encara està eliminant places per col·locació de contenidors, reserves d’espai d’hotels o ampliació de voreres, i que hi ha mesures proposades que compensarien el desequilibri econòmic de l’empresa, el grup municipal espera que prospere la moció presentada perquè el ple decidisca no incrementar les places de la zona blava. “D’aquesta manera no perjudicaríem els veïns i veïnes de la ciutat, especialment aquells que viuen en les zones proposades per l’increment de places”, ha conclòs.

Àudios de la roda de premsa: