Papereres noves, mateixa publicitat i cap conveni de regulació

Fa més d’un any, en el ple de Benidorm de març de 2016, es va aprovar per unanimitat la moció de Compromís Los Verdes per regularitzar l’explotació del manteniment i de la publicitat de les papereres de Benidorm, ja que des de 2001 no existeix cap conveni ni contracte al respecte. El govern local, lluny de complir la moció i regular la situació, torna a col·locar noves papereres. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, critica la irresponsabilitat del govern de Benidorm, “que ni tan sols es digna a contestar preguntes sobre aquest tema a les comissions informatives”.

“Portem setmanes preguntant en comissió informativa d’urbanisme quan s’elaborarà un conveni sobre manteniment i publicitat de les papereres de la ciutat que regule el buit legal que existix des de fa més de 15 anys a Benidorm i, en lloc de rebre cap resposta, ens trobem que el govern de Benidorm col·loca noves papereres, amb idèntica empresa que es publicita, i sense tindre formalitzada la contraprestació a rebre”, subratlla Bigorra.

El portaveu es refereix d’aquesta manera a les papereres que estan ubicant-se en els horts ecològics urbans o en alguns parcs de Benidorm. Bigorra no rebutja que siguen necessàries, però que es col·loquen amb un conveni o contracte específic “que ara per ara no existeix”.

Per a entendre la situación, cal fer la vista enrere. En 1996, l’Ajuntament autoritza a Vulture Corporation SL la instal·lació, conservació i explotació publicitària de 590 paperes fins a 2001, sense cap cost per a les arques públiques. En 1998, aquesta empresa cedix l’explotació a Aqualandia, amb el vistiplau de l’Ajuntament. En 2001, finalitzat el contracte, Aqualandia demana canviar el model de papereres i una pròrroga fins a 2009 i la Comissió Municipal de Govern accepta la substitució però no la pròrroga del contracte. En 2003, Aqualandia demana canviar les papereres i instal·lar-ne 1.500 noves, però un informe tècnic de l’Ajuntament li indica que no existeix cap concessió de manteniment, conservació i publicitat de les papereres, que no se li dóna cap pròrroga, que es permet la substitució de les mateixes perquè és un servei necessari per a la ciutat però que se cenyisca a les papereres existents, és a dir, 590, i en cap cas pose més papereres, com era la seua intenció. Finalment, en 2010, la citada empresa, en un escrit adreçat a l’Ajuntament, reconeix haver fet les tasques de manteniment sense haver-se emparat en cap document i sol·licita que es redacte algun tipus de conveni amb ells. “Hi ha noves papereres, l’empresa les utilitza de manera publicitària, i el govern local fa oïdes sordes a la nostra moció aprovada que sol·licitava informes tècnics, econòmics i jurídics sobre la situació actual al voltant de la conservació, manteniment i explotació publicitària de les papereres de la ciutat, per regularitzar la concessió amb un contracte o conveni de col·laboració. Està clar que al govern local no li interessa regular aquesta situació”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *