Bigorra: “Benidorm estaria millor si el govern del PP complira les nostres mocions pendents”

Després de dos anys de legislatura, des que es va celebrar el ple de constitució de l’Ajuntament de Benidorm, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha fet balanç de les mocions presentades durant l’últim any en roda de premsa. El portaveu, a més d’afirmar que “el grup municipal és qui ha presentat més mocions en l’últim any d’entre els grups de l’oposició, amb un total de 47 iniciatives presentades”, ha criticat que “pràcticament la meitat d’elles i gran part de les nostres mocions aprovades el primer any de legislatura no s’estan aplicant per la nul·la voluntat del govern local”.

47 mocions ha presentat el grup municipal Compromís Los Verdes en aquest segon any de legislatura per 33 que va registrar en el primer any. Bigorra ha destacat que “aquestes xifres posen de relleu que som el grup municipal de l’oposició que més propostes ha presentat en el ple”. Com ha explicat en roda de premsa, enguany va presentar 33; Ciudadanos, 29; Ciudadanos por Benidorm, 12, i Liberales 17. En el recompte de les mocions de tots els grups s’inclouen les mocions conjuntes; pel que fa al cas de Compromís Los Verdes, s’ha augmentat en tres (de sis a nou) les pactades amb altres forces polítiques “destacant així el paper dialogant i consensuador del grup municipal”, segons Bigorra. Aquestes xifres se sumen a les 203 peticions per escrit efectuades per escrit només en aquest segon any (l’any passat van ser 219). Per al portaveu, amb aquests números, “el treball de dos regidors està més que demostrat” i ha assegurat que continuarà així en el futur.

Ara bé, Bigorra ha fet una crítica al govern local: que moltes de les mocions aprovades en ple del grup municipal no s’han materialitzat. Concretament, en el primer any de legislatura, encara queden 12 per realitzar, i del segon any, 24 la meitat de les presentades en este curs. “Així, el govern local no ha tingut interés per crear una oficina de relacions amb la Unió Europea, que atrauria inversions per a la ciutat; per crear el Consell de Ciutat, que donaria més participació; per regular locals que pertanyen a l’ajuntament a MontBenidorm o Beniardà, per aprofitar les instal·lacions municipals; per estudiar dotar d’una coberta l’auditori Óscar Esplà o per regular per conveni l’explotació publicitària de les papereres, entre d’altres mocions aprovades durant el primer any”. I el segon any, idèntica tendència: el PP no ha tingut temps per modificar les ordenances de platges o de soroll; per protegir les fonts històriques de Benidorm; per igualar les bonificacions fiscals dels cursos municipals, per impulsar el voluntariat pel valencià; per acotar la circulació de transport discrecional en carrers cèntrics de la ciutat; per millorar la salubritat d’algunes zones, com la plaça de l’Infant, o per actualitzar el catàleg municipal d’arbres monumentals.

“Benidorm està sent perjudicada per la inacció del govern local per materialitzar les nostres mocions aprovades per majoria pel ple, que a totes llums són beneficioses per a al ciutat”, ha criticat Bigorra. Per això, ha fet una crida al govern a què deixe a una banda els seus interessos partidistes i complisca el que el ple ha aprovat. Alhora ha demanat a altres grups municipals que també tenen mocions per complir, “que no donen suport a qui no complix, i que miren pel bé de la ciutat, reclamant allò que s’ha aprovat, i no pel seu interés”.

Àudio de la roda de premsa: 

Més informació de les mocions que queden sense realitzar, ací

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *