Per la comissió d’Hisenda ha passat una partida de despeses de promoció del Low Festival que pagarà l’Ajuntament de Benidorm però, com ha recordat el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, una de les obligacions dels productors de l’esdeveniment és fer-se càrrec del disseny de la campanya de comunicació i promoció del festival, segons el plec de condicions actual. Per tant, segons el regidor, aquestes despeses no hauria de pagar-les l’Ajuntament.

5.445 euros per la cobertura fotogràfica i de vídeo i 2.541 euros per una unitat mòbil i retransmissió en streaming són els gastos proposats hui que han passat per Comissió d’Hisenda en favor de la promoció del Low Festival. A aquests caldria sumar 3.267 euros en concepte d’enllaç a la unitat mòbil, com així consta en un informe tècnic que recomana reforçar les accions promocionals d’aquests i d’altres festivals o actuacions de la ciutat. En total, 11.253 euros que l’Ajuntament de Benidorm pagarà en benefici de la publicitat i promoció del Low Festival.

Xifres assumibles i justificables per l’impacte mediàtic i turístic per a Benidorm d’aquesta gran cita indie, si no fóra perquè, d’acord amb el plec de condicions que ha de complir l’empresa per desenvolupar el festival, consta de forma literal com a obligacions de l’empresa per desenvolupar l’esdeveniment “el disseny de la campanya de comunicació i promoció del festival en el que figurarà la marca Benidorm”.

“Tenint en compte la proposta de gasto i el que diu el plec de condicions del Low Festival, per què l’Ajuntament ha d’assumir despeses de promoció que no li pertoquen?”, es pregunta Bigorra. Alhora, el regidor reconeix l’impacte econòmic i els beneficis per a la imatge de la ciutat que té el festival, “però això no significa que tot valga i que el govern local se salte les condicions acordades a complir; la promoció del Low Festival li correspon a l’empresa que organitza el festival”.

El regidor ha realitzat aquestes advertències i crítiques a la comissió d’Hisenda i el portaveu del govern ha contestat que les despeses no únicament es refereixen al Low Festival, sinó a altres esdeveniments. Per a Bigorra, d’acord amb els informes tècnics, aquests tres gastos només van referenciats al Low Festival i, a banda, hi ha una quantia de 8.167,50 euros destinada a cunyes publicitàries de tota la programació de festivals d’estiu, “a la que possiblement es referia González de Zárate, però que, tot i la falta d’especificació d’aquesta despesa, també podria incloure’s com a promoció del Low Festival, ja que es tracta d’un festival estiuenc, i, per tant, reiteraria en l’incompliment del plec de condicions”.