Compromís obliga al govern de Benidorm a explicar una modificació pressupostària de 10 milions d’euros

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha obligat al govern local a donar explicacions en la comissió informativa de règim interior sobre la quarta modificació pressupostària que realitza en el present exercici. En aquest cas, més de 10 milions d’euros que passen d’Escena Urbana a una nova àrea de Neteja Viària, segons ha explicat el govern local, produïda pel traspàs de competències amb la integració dels membres de CBM. Quantia que, com ha pogut comprovar Bigorra no es correspon a la xifra pressupostada en 2017 per a la partida inicial de Neteja Viària. “Fan una modificació pressupostària, no n’informen si no preguntem i, a banda, és quatre milions superior a l’aprovat enguany”, critica el regidor.

La modificació pressupostària número quatre mou més de 10 milions des de l’àrea d’Escena Urbana a l’àrea de Neteja Viària. Àrea que en els pressupostos no existia com a tal, però sí com a partida. Partida que, quan es va aprovar el pressupost de 2017, comptava amb 6,4 milions. Tota aquesta modificació, com les tres anteriors, s’ha fet via decret per ordre del govern local, sense comptar amb l’oposició. I semblava que no el govern de Benidorm no anava a donar cap explicació, com habitualment ocorre amb les modificacions del pressupost, fins que Josep Bigorra ha preguntat en comissió informativa.

El portaveu ha sol·licitat que s’explicara el perquè d’aquest gran moviment i s’ha contestat que correspon a una qüestió orgànica pel traspàs de competències a Arturo Cabrillo. “Com es pot moure deu milions si l’àrea número 32, de Neteja Viària, no estava creada com a tal en els comptes locals aprovats en 2017?”, ha preguntat. La resposta és que sempre s’ha fet així per necessitats de reestructuració del govern. “En canvi, aquest canvi encara no s’ha efectuat amb Igualtat que, d’acord amb aquest criteri, hauria de deslligar-se de l’àrea de Benestar Social”, ha subratllat.

En qualsevol cas, una vegada acabada la comissió, Bigorra també ha comprovat que la quantitat es corresponguera amb el pressupost local aprovat en 2017 i no són coincidents. És a dir, mentre es crea una àrea expressa per a neteja viària de poc més de 10 milions, el pressupost aprovat disposava de 6,4 milions per a quan es tractava d’una partida. “El ball de xifres de més de quatre milions no ha sigut explicat pel govern local i no és una quantia menor. Volem que se’ns aclarisca per què s’ha decidit dotar de més diners a Neteja Viària davant el que es va aprovar en el pressupost. A més, caldria saber què opinen aquells partits que van mostrar el seu suport al pressupost local sobre esta gran modificació, sobre la qual si no és per la nostra pregunta, el govern local no hauria dit ni pruna. A nosaltres no ens agrada la falta de transparència ni els canvis per sumes tan elevades sense consens”, ha assenyalat.

Cal recordar que abans d’aquesta modificació, el govern local ja ha executat tres més; totes per decret i sense ni tan sols donar compte en comissió informativa: la primera, produïda el 26 de maig, per un muntant de 798.239,63; la segona, el 12 de juny, per valor de 17.450 euros, i la tercera, el 27 de juny, de 279.270,32 euros.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *