Un any sense igualar les bonificacions dels cursos de l’Ajuntament de Benidorm

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha reclamat en la comissió informativa d’Hisenda que es complisca la moció del grup municipal, aprovada en ple fa quasi un any, per la qual tots els cursos i activitats de les diferents regidories de l’Ajuntament de Benidorm han d’igualar les bonificacions fiscals en base a diferents criteris socials i familiars, ja que algunes de les ordenances que regulen els preus dels cursos no tenen cap bonificació i d’altres, en tenen de diferents.

Ja fa quasi un any des que en el ple de setembre de 2016 es va aprovar la moció del grup municipal perquè tots els cursos municipals tinguen les mateixes bonificacions. Perquè fins ara, segons les ordenances fiscals, depenent del curs al que es matricule la ciutadania, es poden obtindre diferents bonificacions fiscals, o no tindre’n cap. Bigorra recorda que, ara mateix, els cursos de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament no tenen les mateixes bonificacions, per exemple, que els de música i dansa o els d’Educació.

“Si es complira la nostra moció, s’inclourien en estos cursos bonificacions que atenguen a criteris socials i familiars, com que aquests cursos tinguen bonificacions per la possessió del Carnet Jove, el fet de pertànyer a una família nombrosa, l’assistència de diversos membres de la mateixa família a l’esmentat curs o activitat, així com l’acreditació de circumstàncies socials com la percepció de prestacions socials o trobar-se la renda familiar sota els llindars marcats per l’Indicador Públic de renda d’Efectes Múltiples (IPREM)”, ha indicat el regidor. Així mateix, en els cursos de Cultura, de complir-se la moció, també s’afegiria la condició de jubilat o pensionista que altres cursos sí que contemplen com a bonificació

El regidor no entén el retard del govern local per fer-se’n càrrec, “al que s’haurà de sumar el provocat per els propis temps legals d’aprovació de la modificació de l’ordenança”. Així que Bigorra considera que, “si no es treballa ja en aquest sentit, l’extensió de les bonificacions a tots els cursos municipals potser no arribe ni tan sols als pressupostos locals de l’any que ve”.

Bigorra ha recordat que el PP es va abstenir en el ple de setembre a l’hora d’aprovar la moció, que també instava a la revisió i modificació de la resta d’ordenances fiscals sobre cursos oferts per les regidories o que imparteixen ensenyaments de l’Ajuntament de Benidorm, per a la inclusió, en el cas que no estiga recollida, de bonificacions de caràcter social i familiar, com les anteriorment citades.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *