El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, presentarà una moció per al pròxim ple municipal per demanar un pla de xoc urgent per als parcs i jardins de Benidorm per atendre actuacions urgents de plantació de l’arbrat, renovació dels sistemes de reg en mal estat o la renovació dels elements vegetals descuidats.

A principis d’agost va entrar en funcionament la nova empresa de conservació i manteniment dels parcs i jardins de Benidorm, després de més d’un any amb l’anterior empresa fora de contracte i amb un retard considerable en la seua adjudicació per part de l’Ajuntament de la ciutat. Entre les responsabilitats de la nova empresa, com tenia l’anterior, s’arrepleguen els treballs de poda, regs i conservació de les zones verdes.

Entenent els treballs que ha de realitzar l’empresa adjudicatària, segons Bigorra, “alguns parcs i jardins de Benidorm necessiten des de fa temps una actuació extraordinària i urgent” i ha citat, com a exemple d’aquestes mesures necessàries, la replantació de diferents exemplars arboris (fa un any calia posar entre 30 i 40 arbres nous), que han sol·licitat en diferents ocasions, la conservació de bardisses i altres elements vegetals o la renovació de sistemes de reg.

El regidor considera que hi ha accions que són de caràcter més rutinari i d’altres, com les citades, que “s’han de cometre amb urgència pel mal estat que presenten des del contracte anterior de conservació i manteniment de parcs i jardins”. Al seu parer, zones verdes com la de l’Avinguda Pérez Devesa, amb un creixement dels arbres desigual i un pobre tractament dels taluds, o el passeig de Ponent, on la falta de conservació de les zones de vegetació d’esta zona han generat l’existència de calbes de terra i plantes seques, entre d’altres, han de tindre una acció immediata. “No obstant això, són els tècnics municipals a qui els correspon valorar on cal actuar ja i quines són les mesures més propicies”, ha assenyalat.

Per aquests motius, el grup municipal elevarà al pròxim ple una moció per a què, en el termini màxim d’un mes, s’informe de les actuacions urgents en matèria de parcs i jardins de manera que puguen ser esmenades el més prompte possible. “Benidorm es mereix que tinga una imatge cuidada i de qualitat tots els mesos de l’any i l’Ajuntament ha de vetlar perquè la tinga de manera efectiva”, ha finalitzat el regidor.