El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat en roda de premsa que el govern local no cometrà obres de rehabilitació enguany en el Parc de l’Aigüera, com així obliga una moció del propi grup municipal aprovada en ple. Bigorra fa aquesta afirmació ja que el govern del PP i CBM ha restat 46.000 euros en una nova modificació pressupostària de la partida dels comptes municipals destinada a procedir a les obres en 2017, deixant només 9.000 euros per a redacció del projecte, posant com a excusa que no hi ha temps per executar-les.

“Incorporar en els pressupostos de 2017 una partida per a la realització del Projecte de Rehabilitació Integral del Parc de l’Aigüera […] així com per a cometre una primera fase de treballs per a procedir a la seua rehabilitació. Que les obres a cometre per procedir a la rehabilitació […] es realitzen per fases en, como a màxim, els següents tres exercicis pressupostaris, és a dir, 2017, 2018 i 2019”. Això és part de l’acord plenari que es va aprovar en novembre de 2016 a instàncies Compromís-LV i que Bigorra s’ha encarregat de recordar en roda de premsa.

Segons el parer del portaveu, el govern local “incompleix la moció aprovada pel ple” al modificar “per octava vegada” els pressupostos locals aprovats. “Hi havia una partida de 55.000 euros per a procedir a les obres enguany, però el govern local ha decidit restar-li 46.000 euros per fer només la redacció del projecte, perquè diu que no té temps. Com pot dir que no té o ha tingut temps en tot un any per a realitzar aquestes obres tan importants en, per exemple, el terra de l’auditori Julio Iglesias?”. El regidor ha titllat d’”excusa” i de “falta de planificació” la justificació per falta de temps, al·legant que altres obres, com les realitzades a l’Avinguda Mediterráneo o pel plan d’accessibilitat s’han fet enguany sense problemes. “Sembla que quan es tracta d’acontentar els socis que van aprovar el pressupost, C’s i CBM, el PP té pressa, però quan es tracta de complir mocions d’altres partits, com el nostre, aprovades en ple i beneficioses per a tota la ciutadania, el PP realitza modificacions pressupostàries per no complir-les”, ha criticat.

Bigorra ha recordat que fa només una setmana, en la comissió informativa d’urbanisme, va instar a executar les obres, una vegada finalitzat el període estival, però el portaveu del PP, González de Zárate, va contestar pensant que es tractava d’altra moció. “No sé si en aquell moment va contestar sense saber de què parlava, malgrat que es tractava d’obres pressupostades, o és que sabia perfectament que el govern local anava a fer una modificació pressupostària”, ha explicat el regidor.

A més, ha explicat que els 46.000 euros que han restat de la partida destinada a rehabilitar el Parc de l’Aigüera van adreçats a peatonalitzar Tomás Ortuño, que ja comptava amb diners pressupostats. Per això, Bigorra ha tornat a assenyalar la falta de previsió del govern local a l’hora de fer els pressupostos locals i ha indicat que “com ens hem de creure els comptes locals que presenta el PP, si després els modifica com vol?”.

Per últim ha instat a què es recuperen els diners desviats per a realitzar les “obres urgents” del sòl de l’auditori Julio Iglesias, “perquè es va aprovar en ple, perquè vam obligar a què existira una partida econòmica en el pressupost local, i perquè nombroses associacions i ciutadans que fan ús del Parc de l’Aigüera necessiten aquesta obra de rehabilitació urgent”.

Àudio de la roda de premsa: