Poc més de 6.000 euros és el que ingressen les arques municipals pel denominat ‘Benidorm Bus Turístic’, és a dir, el vehicle que sembla un vagó d’un tramvia antic. Mentre que transports privats de similars característiques, com el Tren Turístic, que sí que va ser sotmès a concurs públic, aporta 182.000€ a l’any a l’Ajuntament de Benidorm. Davant de la desigualtat d’ingressos, que no de serveis, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha registrat una moció per al pròxim ple per a què s’estudie la possibilitat de traure a concurs públic i licitació el servei ofert pel Benidorm Bus Turístic.

“Amb la moció presentada volem procurar una millor atenció als nostres turistes, assegurar la lliure competència en igualtat de condicions i millorar les aportacions a les arques municipals”, ha assenyalat Bigorra. El regidor considera que el turisme és essencial per a Benidorm i, per aquest motiu, s’ha de procurar dotar a l’Ajuntament dels màxims recursos econòmics possibles, i que s’ha d’assegurar una lliure i sana competència.

Bigorra ha afirmat que, després de preguntar en diferents ocasions en diversos departaments de l’Ajuntament de Benidorm sobre l’existència o no d’un conveni o contracte amb l’empresa que explota el Benidorm Bus Turístic, els tècnics han expressat l’única existència de liquidacions per ocupació de via pública per part del vehicle, que ascendeixen a 6.116,16 euros per any, ingressant en les arques de l’ajuntament un total de 12.232,32 euros pels exercicis 2014 i 2015, i quedant pendent la liquidació de l’exercici de 2016, a falta d’informe tècnic de la Regidoria de Mobilitat.

Comparant-lo amb el Tren Turístic de Benidorm (aquell que té fesomia de vagons de tren), el Benidorm Bus Turístic realitza tres parades (Avinguda Derramador, Parc d’Elx, la Cala) en els seus onze recorreguts de dilluns a divendres i set els dissabtes i diumenges en els mesos entre abril i octubre, i sis recorreguts de dilluns a dissabte entre novembre i abril, amb un preu de 7 € per als adults i 4 € per a les xiquetes i xiquets. Però, per la seua banda, el Tren Turístic de Benidorm, que ingressa un cànon a les arques municipals de 182.000 euros des de 2015, o el que és el mateix, que aportarà 728.000 euros a l’Ajuntament en els quatre anys que assenyala el contracte de la concessió del servei, presenta dues rutes (una a la platja de Llevant amb tres parades i una altra a la de Ponent, amb també tres parades) amb nou sortides diàries per un preu de 5,50 € els adults, 4 € les persones majors de 65 anys i 3 € les xiquetes i els xiquets.

Així la moció presentada, en primer lloc, demana a la Regidoria de Mobilitat que emeta l’informe tècnic corresponent per procedir a la liquidació de l’ocupació de la via pública de l’exercici pendent de 2016. En segon lloc, insta al govern local a que els tècnics municipals estudien en el termini d’un mes a partir de l’adopció de l’acord la possibilitat de traure a concurs públic i licitació el servei ofert pel Benidorm Bus Turístic, i una vegada finalitzat l’estudi, procedir d’acord amb els informes tècnics municipals emesos al respecte.