Compromís critica el retard de la modificació de l’ordenança de Medi Ambient

Més d’un any i mig després d’iniciar-se les reunions sobre la modificació de l’ordenança de Medi Ambient i una vegada ja acabada la seua revisió en el mes de maig, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha preguntat en comissió informativa pel retard en portar a ple per a la seua aprovació l’ordenança amb totes les al·legacions presentades i ha exigit celeritat en aquest tràmit.

Per qüestions tècniques. Així va justificar el portaveu del govern local de Benidorm el retard sobre la modificació en curs de l’ordenança de Medi Ambient a pregunta del regidor Josep Bigorra. “Tenint en compte que els treballs d’al·legacions dels grups municipals van començar en febrer de 2016 i que han conclòs en maig d’enguany, i que els tècnics van avisar que ho tindrien preparat després de l’estiu, l’explicació donada en comissió ens sona més a excusa que a altra cosa”, ha afirmat.

Es refereix així el regidor a les sis reunions, una introductòria i una per cada llibre de l’ordenança a canviar, que s’han mantingut en l’any i mig al respecte. En cadascuna de les sessions, el grup municipal ha realitzat importants esmenes per millorar l’ordenança, com per exemple, la millora de la senyalització referida a les prohibicions mediambientals per evitar abocaments incontrolats; la inclusió del dipòsit, devolució i recollida selectiva de residus, o que Benidorm siga completament lliure de maltractament animal.

“Després de l’última reunió, celebrada en maig, els tècnics municipals van sol·licitar un temps d’estudi fins a final de l’estiu, però eixe temps ja s’ha superat i per això exigim que vinga el més prompte possible al ple per ser sotmesa a decisió de la corporació municipal”, ha indicat Bigorra.

El regidor ha destacat ressaltat la defensa del medi ambient i la millorar de la sostenibilitat com a valors de la coalició recordant accions efectuades com la neteja de l’entorn de la Creu o la cala del Ti Ximo, la realització de rutes mediambientals i culturals com la de les fonts històriques de Benidorm o la reivindicativa sobre la protecció de la torre de les Caletes, la moció crear la via verda en les antigues vies del TRAM o la referent a revisar i actualitzar el catàleg d’arbres monumentals de la ciutat..

“Esperem que la modificació de l’ordenança de medi ambient arribe el més prompte possible i no li passe com a altres canvis en normes locals, que es queden en un calaix, com la de posar una taxa municipal a la utilització dels espais públics per a grans esdeveniments, tot i que va ser anunciada repetides vegades”, ha finalitzat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *