El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha sol·licitat en comissió informativa si l’Ajuntament de Benidorm disposa d’algun informe sobre el projecte de telefèric que es presenta dijous a Benidorm amb la presència de l’alcalde de la ciutat. Segons Bigorra, la petició ha sigut formulada per aclarir “si és possible realitzar la construcció plantejada en una zona protegida com es tracta en este cas del Parc Natural de Serra Gelada, cosa que posem en dubte”.

A la sessió de la comissió informativa d’Urbanisme, el regidor de Compromís ha preguntat si l’Ajuntament disposa d’algun informe, propi o de la Generalitat, sobre el projecte de construcció d’un mirador, un telefèric i un restaurant en ple parc natural de Serra Gelada, aquest últim a ubicat en la part més alta. Bigorra ha sol·licitat aquesta informació ja que tots els grups municipals han rebut invitació de la presentació del projecte que es realitzarà el pròxim dijous al propi Ajuntament amb la presència de l’alcalde.

La regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles, s’ha limitat a respondre que no consta a l’Ajuntament cap petició d’autorització d’obres o de llicència per fer-les, apuntant també a la competència autonòmica dels terrenys en què s’ubicaria. “Des del nostre punt de vista, per a assistir a un acte de presentació d’un projecte urbanístic que afectaria per complet a un espai protegit com la Serra Gelada, hauríem de recavar-se tots els informes possibles i que aquests informes foren emesos en sentit positiu, cosa que dubtem per l’afectació que hi tindrien”, ha indicat Bigorra.

El regidor es refereix així a què la legislació vigent sobre l’ordenació dels recursos naturals del parc de més de 5.600 hectàrees compartit per Benidorm i l’Alfàs del Pi posa en entredit la construcció proposada ja que no es troba en cap de les activitats permeses per a realitzar-hi noves infraestructures, les quals haurien de ser destinades a usos mediambientals o d’investigació científica de caràcter naturalista. “I la mateixa legislació específica assenyala que si no es correspon amb les accions permeses, i l’actuació pot comportar alteració o degradació de l’ambient, no es poden realitzar”, ha apuntat Bigorra.

Per altra part, el regidor considera que “no només calen informes de caràcter mediambiental” en tractar-se d’un Parc Natural, sinó que “també són necessaris informes de Costes, ja que pot afectar a la línia marítimo-terrestre, i informes de caràcter patrimonial”, en referència a la possible afectació sobre elements de la història de la ciutat, com la Torre de les Caletes (en procés de restauració), la Punta Llisera o diferents coves que presenten restes arquitectòniques.