L’11 d’octubre la Federació de los Verdes fa arribar a secretaria de l’Ajuntament de Benidorm la baixa de militància del senyor García, l’expulsió com a membre del partit per apuntar-se’n a un altre, sol·licitant a l’alcalde a què prenga mesures per a què passe al grup de no-adscrits, i assenyalant que Josep Bigorra, regidor de Compromís i portaveu del grup municipal és l’única veu autoritzada de los Verdes i del grup municipal, segons ha explicat Bigorra en roda de premsa. “Però l’alcalde declara a premsa que sondejarà la meua opinió per què abandone el grup municipal. És que molestem massa?”, ha subratllat.

I eixa era només la primera de les preguntes que Bigorra ha formulat en veu alta: “És que l’alcalde accepta el transfuguisme com a opció vàlida per a donar suport als seus acords?”, recordant alhora el suport explícit del trànsfuga Fernando Sepulcre a les decisions del Partit Popular en la Diputació. “És que molestem massa?”, s’ha preguntat mentre recordava la denúncia que ha realitzat Compromís per les presumptes irregularitats sobre els contractes de Fitur realitzats en l’època del PP; la sol·licitud d’empar del grup municipal al Consell de Transparència ja que el govern local actual no ha facilitat informació relacionada sobre el sector APR7, ubicat en la Serra Gelada, o les més de 70 preguntes escrites que el grup municipal té sense contestar de l’any en curs.

I ha continuat preguntant: “Quan l’alcalde diu literalment en premsa que la formació de Los Verdes té moltes faccions i els d’ací no se senten representats per la de València, com interpreta que el senyor García demane la seua baixa a eixa Federació? Dic jo que un es dona de baixa d’allí on militava. Què no veu clar aleshores? Quan el senyor Leopoldo Bernabéu va demanar ser no-adscrit i mentre tenia embolics amb el que era el seu partit, Ciudadanos por Benidorm, no va tindre cap dubte en què l’actuació a prendre era passar-lo a no-adscrits. Però clar, allí estava intentant acontentar uns vots necessaris per a l’aprovació de pressupostos i ara, potser, també però actuant a la inversa”.

En eixe sentit, Bigorra ha expressat “incomprensió” amb la postura de l’alcalde “si vol aconseguir el suport de les seues iniciatives amb vots de dos persones que han abandonat els seus partits, sent un d’ells un trànsfuga”. El regidor ha explicat que està pendent de què la secretaria general informe sobre els escrits presentats per la Federació de los Verdes que demanen a l’alcalde que García passe a no-adscrits i que indiquen que Bigorra és l’única veu del grup municipal. Alhora ha recordat que en la comissió informativa de dilluns ja va instar a l’alcalde a actuar en consonància als escrits presentats per solucionar la composició del grup municipal. A més, ha afirmat que l’alcalde ha demanat ja reunir-se amb ell i ha subratllat: “Li demanaré que aclarisca tota la informació sorgida en premsa que, de pretendre com ha afirmat l’alcalde, que abandone el grup municipal, no aniria només contra la decisió dels votants que ens van triar en les eleccions, sinó contra la sol·licitud realitzada per los Verdes”.

Àudios de la roda de premsa: