El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha criticat la “tardança” del govern local amb el catàleg d’arbres monumentals de Benidorm, ja que encara està pendent la seua actualtizació i dotació d’aquestes espècies vegetals singulars de mesures concretes de protecció i conservació, com es va aprovar amb una moció de Compromís Los Verdes en el ple de març. Així ho ha expressat Bigorra en la comissió de medi ambient, com també ha criticat la tardança a modificar l’ordenança de la pròpia àrea.

Que l’Ajuntament revise i actualitze el catàleg d’arbres monumentals i significatius de Benidorm, dotant cada un dels exemplars existents de mesures de protecció concretes, i que senyalitze aquests de manera georeferenciada en, almenys, les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, per tal de donar de conéixer la singularitat dels exemplars destacats. Aquest seria el resum de la moció del grup municipal que es va aprovar per majoria en el ple de març de 2017 i que, fins ara, encara està en stand by.

Almenys així es desprén de la resposta que el regidor de Medi Ambient, José Ramón González de Zárate, ha donat a Bigorra en el consell de Medi Ambient, celebrat hui, que ha indicat que encara s’hi està treballant. “Més de mig any després, el govern del PP i CBM ni ha actualitzat el catàleg, ni ha dotat de mesures de protecció els arbres monumentals de Benidorm”, ha assenyalat el portaveu de Compromís Los Verdes.

I és que cal recordar que l’actual catàleg data de 2006 i compta amb vint exemplars, però que cal sumar-ne alguns de nous i restar-ne altres, com la palmera situada a la confluència del carrer Girona amb l’avinguda d’Europa, que tenia més de vint metres d’altura, però que va ser eliminada per motius de seguretat, sense contemplar mesures de subjecció del tronc en lloc de la tala. “Volem conservar el nostre patrimoni natural, conscienciar de la seua protecció, fer-los atractius per veïnes, veïns i visitants i evitar actuacions contràries a la seua conservació, però tot això passa pel que el PP faça efectiva la nostra moció”, ha indicat.

Per altra part, Bigorra també ha preguntat en la mateixa comissió pel retard considerable sobre la modificació de l’ordenança de medi ambient, ja que les reunions sobre aportacions dels grups de la corporació municipal van finalitzar en maig. “Encara que arribara en el pròxim ple la seua modificació, entre la seua aprovació inicial i la definitiva, l’entrada en vigor com a mínim ja seria per al principi de l’any que ve”, ha lamentat el regidor.