En juliol de 2017 l’Ajuntament de Benidorm va publicar les bases i convocatòria de diferents places per a cobrir fins a sis vacants de personal, previstes en l’Oferta local de Treball Públic de 2016. Després de presentar-se les sol·licituds dels i de les aspirants, una vegada acabat el termini de presentació i quan està a punt de finalitzar l’any encara no s’han seleccionat. Per aquests motius, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, critica la “paràlisi” del departament de personal de l’Ajuntament sobre aquests procediments i sol·licita que finalitze el procés i es cobrisquen les places immediatament.

Un lloc de cap de servici de fiscalització posterior i auditories, un lloc de lletrat per concurs de mèrits, dos places d’agent auxiliar d’inspecció de servicis i dos places de tècnic d’administració general (aquestes últimes quatre per promoció interna) són les places que estan congelades en el temps des que va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds des de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província el 18 de juliol de 2017. En el cas de promoció interna, es donaven deu dies hàbils i en les altres dos places, n’eren vint dies naturals com a termini.

“Són places necessàries per a què l’Ajuntament de Benidorm, la nostra administració pública local, oferisca una millor control i fiscalització econòmica interna i també un més àgil servici per als ciutadans i ciutadanes, i per tant, no sabem per què de la paralització del procés per part del departament de Recursos Humans de l’Ajuntament”, ha assenyalat Bigorra. Tenint açò en compte, el regidor ha exigit que es resolguen els processos oberts “de forma immediata” per “començar a dotar de personal necessari i previst en l’Oferta de  Treball Públic de 2016”.

En eixe sentit, l’Oferta de Treball Públic de 2016 de l’Ajuntament de Benidorm, establia en la seua publicació en el BOP de 14 d’octubre de 2016, un total de 45 places a convocar, de les quals només han eixit les bases de les places anteriorment mencionades i les vint relatives a les places de policia local. “Si per a sis places convocades i amb candidats i candidates presentats que estan a l’espera de què el departament de Personal continue el procediment, l’Ajuntament tarda tant, no vull ni pensar què ocorrerà amb la vintena de places de la policia local, tan necessàries per a reforçar la seguretat de Benidorm i que ja portaven un retard considerable en la seua convocatòria”, ha indicat Bigorra.

Per últim, el regidor ha recordat que la Relació de Llocs de Treball de 2017 encara està pendent d’aprovar-se ja que, malgrat que la mesa general de negociació va donar el seu vistiplau en març d’enguany, un informe econòmic la va paralitzar abans del debat de pressupostos locals. “No tenim moltes esperances en què el govern local reactive la RLT de 2017, però almenys esperem i exigim que els processos de personal oberts finalitzen abans que acabe l’any”, ha conclòs.