“Si el procés d’adjudicació de les empreses que ha de dotar de personal d’atenció al públic els museus de Benidorm ni tan sols ha acabat la fase de presentació d’ofertes, com hi ha una empresa que anuncia ja eixos llocs en internet? És que el govern local sap anticipadament qui es farà amb el concurs?”, s’ha preguntat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, requerint una explicació.

Un anunci de l’Ajuntament de Benidorm de contractació d’empresa externa per a portar l’atenció al públic dels museus de la ciutat. Un procés de presentació d’ofertes de les empreses sense acabar. I un anunci en internet d’una empresa de treball temporal que ofereix treball per a eixos llocs de treball… sense haver-se iniciat la selecció dels candidats. Per a Bigorra són els ingredients pels quals el govern del PP i CBM hauria de donar explicacions: “Com és possible que sense finalitzar ni tan sols la presentació d’ofertes ja hi haja empreses que anuncien les places a les que opten? Algú ha acordat prèviament alguna cosa que no sabem?”, ha plantejat.

I és que l’Ajuntament va publicar en el Butlletí Oficial de la Província el 27 d’octubre del present any l’anunci de procediment per a l’adjudicació del contracte de servici d’atenció al públic i dinamització dels museus de Benidorm. El citat anunci assenyala com a data límit de recepció d’ofertes per part de les empreses “el dia que es complisquen quinze dies naturals comptats des del següent a la data de publicació de l’anunci en el BOP”. És a dir, que hui dia 9 de novembre encara no ha finalitzat aquest termini. Però això no ha impedit que una ETT haja publicat fa més d’un dia en internet una oferta de treball que tot apunta que és pels mateixos llocs pels que s’hauria de presentar i concursar prèviament.

Així, l’oferta de treball publicada, que és per a quatre vacants, casualment coincidint amb el número màxim puntuable de llocs a oferir que marca les condicions tècniques assenyalades per l’Ajuntament, busca personal amb experiència en auxiliar de museus, també valorada per l’anunci de licitació; amb titulació universitària relacionada, puntuada amb el màxim de punts, i amb anglés, que també és valorat per l’Ajuntament. “Moltes coincidències”, ha apuntat Bigorra.

Cal recordar que la setmana passada, el regidor de Compromís va criticar aquesta externalització per no emprar personal públic de l’Ajuntament, mentre el govern local ha reubicat enguany fins a vuit treballadors i treballadores entre departaments de l’Ajuntament. L’empresa que obtinga el contracte explotarà aquest servici als museus Boca del Calvari i l’Hort de Colon per un any amb un pressupost base de 51.564,15 euros.