El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha demanat explicacions hui en comissió informativa al govern local per les diferents afeccions de seguretat que han tingut lloc durant les Festes Majors Patronals de Benidorm. Així ha preguntat per l’incident a l’atracció firal, pels perímetres de seguretat de les mascletades i per les suspensions, parcial o total, dels concerts de diumenge a la vesprada.  

De la mateixa manera que han fet altres grups de l’oposició, Bigorra també ha reclamat explicacions sobre diferents qüestions de seguretat que han tingut lloc els dies de festes de Benidorm. Seguint un ordre cronològic de celebració dels esdeveniments, ha preguntat per les autoritzacions de la fira, ja que el dia de la seua obertura, els bombers van haver d’intervindre per bloqueig d’una atracció. Així, Bigorra ha preguntat per quan es van donar les autoritzacions i per què es va produir aquest incident. El regidor de Festes ha assenyalat que la fira comptava amb tots els permisos i que es van donar el mateix divendres abans d’obrir-se al públic. No obstant això, Bigorra ha sol·licitat més informació al respecte.

Altra qüestió per la que ha preguntat el regidor ha sigut les suspensions del concert de diumenge, una de temporal, la del concert infantil de rock, i altra total, la del concert de la Unió Musical. Bigorra ha trasmés que no entén la cancel·lació “tot i que hi havia decrets d’autorització de l’Ajuntament dels dos esdeveniments”. El govern ha expressat que l’Ajuntament no havia suspès cap dels dos concerts. Aleshores, Bigorra ha demanat expressament qui l’havia cancel·lat i què havia ocorregut per a procedir així perquè, al seu parer, “els organitzadors de les dos actuacions han expressat el seu desacord, sorpresa i indignació amb la mesura de la cancel·lació”.

Per altra banda, el regidor de Compromís també ha preguntat per què el perímetre de les mascletades “variava d’un dia a un altre”. El regidor de Festes ha expressat que s’han seguit criteris dels bombers i els kilograms de pólvora utilitzada. Bigorra ha entès la resposta però també ha mostrat estranyesa perquè la primera ‘supermascletà’ de diumenge, amb 87,81 kg de pólvora, tenia un perímetre de seguretat més pròxim als coets que la de l’endemà, amb 59,36 kg. Per totes aquestes qüestions i d’altres incidències, s’ha sumat a la petició d’informes tècnics i parts de la policia local que havia realitzat prèviament en la seua intervenció el grup socialista.

A més, ha traslladat la indignació del diputat al Congrés, Joan Baldoví, per considerar falta de respecte en ubicar-lo en quinta fila en l’ofrena i pregó de festes, als quals hi va assistir. L’alcalde ha assenyalat que se li va ubicar allí per raons de protocol, a la qual cosa Bigorra ha recriminat “que el protocol se seguix depén de qui sí i depén de qui no” i ha sol·licitat que se seguisca la normativa vigent al respecte a partir d’ara.