Escocells d’arbres amb diferents acabats, voreres que de vegades conserven les rajoles velles i de vegades en tenen de noves, pivots col·locats en primera instància i després desapareguts. Eixe és l’estat que el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, s’ha trobat aquest matí en comprovar in situ les obres corresponents a la millora comercial i implantació de noves tecnologies de l’avinguda Ametlers.

Quan encara no s’ha posat en marxa el servei de Wi-Fi públic que incloïen les obres, però la fesomia urbana de l’avinguda Ametlers sembla finalitzada, el regidor de Compromís ha comprovat l’acabament sobre el terreny, a causa d’algunes crítiques ciutadanes que ja s’ha expressat sobre l’obra.

Per a Bigorra, és significatiu que els acabaments varien segons els trams de la cèntrica avinguda per on es circule. Així per exemple, la vorera dels parells ha mantingut les rajoles antigues a excepció de les que envolten els arbres col·locats, que en són noves, amb un contrast evident. En canvi, a la vorera dels imparells, s’han canviat les rajoles de tota la vorera per noves, excepte en dos trams (del carrer Mercat al carrer Marqués de Comillas i del carrer Apolo Xi al carrer Limones), provocant, segons Bigorra, “la sensació d’una obra que no ha cuidat al complet l’escena urbana de l’avinguda”.

Eixa sensació s’agreuja amb l’acabament dels escocells dels arbres. Per tota l’avinguda alternen arbres amb un cilindre de protecció a la base de la soca, amb aquells que no el tenen. O amb els pivots: “Cert és que el projecte contemplava pivots entre arbre i arbre a la vorera dels parells i no a la vorera dels imparells, però he comprovat que entre el carrer Mercat i el Parc d’Elx, els que hi havia han desaparegut, quedant un perillós i antiestètic buit en terra”, ha assenyalat Bigorra.

Cal recordar que el grup municipal ja va criticar la posada en marxa de les obres per coincidir amb l’inici de les festes majors patronals, perquè va causar embussos de trànsit en diferents avingudes i carrers de Benidorm. I el regidor va demanar en comissió informativa de dijous passat que, per evitar aquests trastorns, s’informara millor els afectats per futures obres, ja que el govern local ha emés un decret que permetia continuar les obres durant festes i que permetrà seguir-les en època nadalenca.

L’obra de millora comercial i implantació de noves tecnologies a l’Avinguda Ametlers va ser adjudicada a l’empresa Categor, única empresa que es va presentar al procés de licitació comptant amb la col·laboració de Cloud Wifi per a la qüestió electrònica, per un muntant total de 136.840,28€ (iva inclòs), i que tenia un increment de les unitats d’obra del 14,20%.