El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha preguntat al govern local en comissió informativa d’urbanisme si ha efectuat alguna ordre d’execució per a netejar i condicionar les 126 parcel·les de l’Armanello, com així es va acordar en l’última comissió sobre aquesta zona, a finals d’agost. El govern local no ha contestat aquesta pregunta i el regidor lamenta “novament” la lentitud per a solucionar aquest sector desprogramat a nivell urbanístic.

Sense resposta. El govern local no ha contestat a Bigorra en comissió d’urbanisme si ja ha ordenat als propietaris de les 126 parcel·les de l’Armanello que les netegen i les adeqüen, com així es va acordar en l’última comissió específica del sector, celebrada fa tres mesos, el passat 29 d’agost. El regidor ha recordat que, com es va exposar aleshores, els tècnics municipals ja havien finalitzat l’informe del sector, indicant les accions a prendre, ja siguen enderrocaments, neteges o adequacions, que estaven valorades en un total de 352.000 euros per a totes les parcel·les.

En eixa reunió es va informar que es notificaria als propietaris els resultats de l’informe i que contestaren a les demandes i que, en cas que no feren cas a allò que indicava l’Ajuntament de Benidorm, s’actuaria d’ofici fent expedients d’execució subsidiària, que és pel que ha preguntat el regidor de Compromís. “Sovint veiem diferents decrets del govern local que sol·liciten als propietaris de diferents terrenys de Benidorm que actuen endreçant la seua parcel·la, al·legant risc d’incendis o conseqüències per a la salut pública, però no recordem haver vist cap decret en eixe sentit adreçat als propietaris del sector de l’Armanello i la no-resposta del govern en comissió no ajuda a aclarir les coses”, ha assenyalat Bigorra. El regidor sol·licita que es posen en marxa “el més prompte possible” les directrius que constaven a l’informe tècnic d’agost “per no demorar més en el temps el condicionament d’una zona molt degradada”.

En eixe sentit, Bigorra ha lamentat que açò siga “un nou retard” en la planificació urbanística de la zona, que es troba desprogramada a nivell urbanístic des de fa més d’un any i pendent de les línies directrius del nou planejament urbanístic des de finals de l’any passat. “Fa temps que esperem que el govern local ens presente eixes línies bàsiques de com hauria de ser l’Armanello del futur, per a poder participar-ne, però a la vista de la lentitud de qualsevol acció emmarcada en el sector, sembla que encara hi haurem d’esperar”, ha criticat.

Per últim, el regidor insta al govern local a “accelerar” les accions pendents sobre l’Armanello i a “no caure en les marxes lentes a les que ens acostuma sovint, com la modificació de l’ordenança de medi ambient, la creació del pla acústic municipal o l’encara inexistent catàleg de béns culturals”.