El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha sol·licitat que el govern local reba a l’Ajuntament de Benidorm als membres de la ciutat guanyadors del mundial de llargues amb la selecció valenciana. El regidor demana que els pilotaris benidormers vencedors a Colòmbia “tinguen els mateixos honors que altres esportistes de la ciutat i que altres integrants de la selecció que ja han sigut reconeguts en els seus respectius municipis”.  

Dos setmanes han passat ja després que la selecció valenciana de pilota guanyara per 8-6 davant de Bèlgica la final de la modalitat de llargues en la IX edició del Mundial, enguany celebrat a Colòmbia. I en eixa partida van quedar emmarcats amb lletres daurades per a la història diferents pilotaris valencians, entre els que es trobaven dos membres del Club de Pilota Benidorm: Jose Luis Calvo i Rodrigo Sebastià, més conegut com Pere Roc II.

Mentre els seus companys, com el triomf ho demana, han sigut rebuts ja pels seus ajuntaments (com és el cas de Santi de Finestrat), els dos integrants de la selecció encara esperen rebre un reconeixement a la seua tasca per part del govern de la seua ciutat. A la vista d’aquest fet i alertat per aquesta circumstància, el regidor de Compromís, Josep Bigorra, ha sol·licitat per escrit a l’alcalde de Benidorm que faça una recepció per als dos guanyadors locals. “Ens resulta estrany que encara no s’haja produït aquesta trobada per felicitar-los en persona, sobretot quan l’Ajuntament ja ha expressat la seua satisfacció pel triomf aconseguit”; ha assenyalat Bigorra.

Per això, Bigorra convida a solucionar aquest “lapsus” el més prompte possible i així posar en valor el campionat obtingut pels que el regidor considera com a “joves dominadors de l’actual joc de pilota” a la vista de les victòries aconseguides al Mundial però també al llarg de l’any. Es refereix així, per exemple, al tricampionat europeu (one wall, joc internacional i llargues) que va aconseguir Calvo a l’estiu o a la consecució de la XXVI lliga professional d’escala i corda obtinguda per Pere Roc II.

“Benidorm és a hores d’ara un referent per al món de la pilota i ha de ser reconegut com a tal per les seues autoritats, com han fet en altres ocasions”, ha subratllat Bigorra. El regidor creu que la seua sol·licitud serà atesa i, en conseqüència, els membres del Club de Pilota Benidorm seran reconeguts pel Mundial aconseguit.